2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

IMAKÖZÖSSÉGBEN A SZENTFÖLDI KERESZTÉNYEKKEL

Az Izrael és Hámász közötti háború kitörésének (amely a Hámász terror támadásával kezdődött október 7-én) 20. napja előtt, október 26-án a szentföldi keresztények nemzetközi online találkozót szerveztek több mint 80 ember részvételével. A jelenlevők hat beszámolót hallgattak meg a különböző keresztény egyházak képviselőitől és közösen imádkoztak.

A szentföldi keresztény testvérek elmondták, hogy a legfőbb prioritás és imatéma most a tűzszünet és a humanitárius szállítmányok célba juttatásának elérése. Alapvető megoldást a két állam megszervezése, és a két nép közötti megbékélés jelentene – hangsúlyozták. Szükség van az imákra, de a tettekre is, ezekben a súlyos időkben. A háború sújtotta Gázai Övezetben jelenleg kevesebb mint 1000 keresztény tartózkodik, de a Ciszjordániában élő nagylétszámú palesztin keresztény közösségek élete is rendkívül nehézzé vált az elmúlt napokban.

A palesztin és izraeli helyzetet ismertették: Hosam Naoum érsek, a Jeruzsálemi és a Közel-Keleti Episzkopális Egyház érseke, Mitri Alraheb lelkész, a Dar Al-Kalima Egyetem elnöke, az Evangélikus Egyházból, Jack Sara lelkész, a Betlehemi Biblia Főiskola elnöke, az Evangélikus Egyház részéről, Ibrahim Dabour atya a Szentföldi Görög Ortodox Egyházból, Fadi Diab lelkész, a ramallahi Anglikán Egyháztól, valamint Ibrahim Dabour atya, a Görög Ortodox Patriarchátus oktatásért és keresztény párbeszédért felelős koordinátora és a Jordániai Egyházi Vezetők Tanácsának főtitkára.

A találkozót Darren Millar a Walesi Parlament tagja, Amira Hanania, Palesztinai Egyházi Ügyek Felsőbb Elnöki Bizottságának tagja, valamint Carlton Deal, a Fellowship Europe tagja szervezték. A Magyarországi Metodista Egyház részéről Khaled László szuperintendens vett részt az imaközösségben.

A kép illusztráció!

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

ZÖLD ÚT A REGIONALIZÁCIÓS EGYHÁZSZERVEZETNEK – GENERÁLKONFERENCIA 3. NAP

A Generálkonferencia 3. napi (április 25.) plenáris ülése két történelmi pillanatot hozott: elfogadtak egy alkotmánymódosítást, ...