2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

BIBLIATÁRSULATOK VILÁGSZÖVETSÉGE – EGMONDI VILÁGGYŰLÉS

2023. október 17., Egmond aan Zee, Hollandia – A Bibliatársulatok Világszövetsége (United Bible Societies) 2023-as világgyűlésén a delegáltak megerősítették a világgyűlés zárónyilatkozatát. Mintegy 390 küldött a világ 147 bibliatársulatából hat napig ülésezett a hollandiai Egmond aan Zee-ben, 2023. október 13-17 között. A világgyűlés témája ez volt: Isten igéje a világ megbékélése.

A világgyűlés záródokumentuma a gyűlést megelőző és a helyszínen folytatott megbeszéléseken formálódott ki, és hét központi téma köré összpontosult: a bibliafordítás, a nyomtatott Biblia terjesztése, a Biblia népszerűsítése, a diaszpóra-közösségek szolgálata, a teremtésvédelem, a bibliamisszió fenntarthatósága és a digitalis átalakulás.

A bibliatársulatok megerősítették elkötelezettségüket az egyházak szolgálata mellett, és egyetértettek abban, hogy a hatékony misszió csak úgy lehetséges, ha összekapcsolódik benne a bibliafordítás, a kiadás, a terjesztés és a Biblia üzenetének érthetővé tétele a legkülönfélébb társadalmi kontextusban.

A jelenlévők újra elkötelezték magukat amellett, hogy Jézus missziói parancsa értelmében (Mt 28,18-20) minden ember számára lehetővé kell tenni, hogy megismerje a Bibliából Isten életformáló szeretetét. Ezt az elköteleződést fejezi ki az “A Biblia mindenkié” jelmondat.

Az egmondi világgyűlés a United Bible Societies tizedik ilyen globális seregszemléje volt, és a küldöttek utoljára hét évvel ezelőtt, az amerikai Philadelphiában találkozhattak egymással. A bibliatársulatok 5-8 évente találkoznak ezeken a világgyűléseken. Ilyenkor bibliatársulati és egyházi vezetők, valamint a bibliatársulatok legfontosabb partnerei adnak hálát a globális bibliamisszió ügyéért, tanácskoznak az aktuális kihívásokról és terveket készítenek a jövőre nézve. A Magyar Bibliatársulatot Gáncs Péter elnök és Pecsuk Ottó főtitkár képviselte.

 

 

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

KÖZGYŰLÉST TARTOTT A KERESZTÉNY-ZSIDÓ TANÁCS

Május 22-én tartotta éves közgyűlését a Keresztény-Zsidó Tanács. Dr. Székely János püspök meghívására a KZsT ...