2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

A NÖVEKEDÉST ISTEN ADJA…

Szeretnénk köszönetet mondani azoknak akik 1%-os felajánlásukat idén a metodista egyháznak adták. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal szeptember 15-én tette közzé honlapján a 2023. évi szja 1+1%-os felajánlásban részesült technikai számos kedvezményezettek listáját. A szeptember 8-i állapot szerint egyházunk számára 2400 fő összesen 20.282.239 forintot ajánlott fel, a tavalyi 2289 fő és 17.180.804 forint után. Ez az összeg a metodista egyház hitéleti és szociális szolgálatát, táborait, infrastrukturális fejlesztéseit segíti. Köszönetet mondunk a támogatásokért!

Ezen a héten a Központi Statisztikai Hivatal is közzé tette azokat a számadatokat, amelyek az egyházak társadalmi jelenlétét, szolgálatait tükrözik az elköteleződés és felvállalás oldaláról. A 2022-es népszámlálás eredményei, számos kimutatást tartalmaznak a társadalom szociális és demográfiai helyzetéről, valamint a vallási, felekezeti hovatartozásról is. A metodista egyházhoz tartozását 2022-ben 2776 fő vállalta fel, ami egy szerény növekedést jelent a 2011-es adat után, amely 2416 főt mutatott. Hálásak vagyunk azokért, akik felvállalták egyházunkat. A növekedést, fejlődést Isten adja, aki szolgálatunk, missziós megbízatásunk hűséges betöltését, hiteles közösségi, társadalmi jelenlétünket várja tőlünk.

Ő áldja meg egyházunk és a magyarországi keresztények küldetését. Az aratnivaló sok, a munkás kevés, kérjük az aratás Urát, hogy küldjön munkásokat!

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

IMÁDKOZÓ KÜLDÖTTEK A CHARLOTTE-I LÖVÖLDÖZÉS UTÁN

A Generálkonferencia április 29-én szüneteltette a törvényhozási munkát, miután megtudta, hogy több rendfenntartó tisztet lelőttek, ...