2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

MI MOZGAT ENGEM?

Dr. Stefan Zürcher püspök – Szeptember 15-17. között 10 országból 18 résztvevővel zajlott a közép- és dél-európai metodisták találkozója Budapesten. Mindannyian a gyermek- és ifjúsági szolgálatokért felelősek hazájukban. Nem utolsósorban a Covid világjárvány miatt ez a szolgálati terület a püspöki kerületen belül kissé elcsendesedett. Túlságosan is csendessé vált. A magyar fővárosban eltöltött napok célja ezért az volt, hogy a új lendületet vigyünk az ügybe. Nemcsak gazdagító eszmecserére került sor a tapasztalatok és ötletek megosztása során, hanem új kapcsolatok is létrejöttek, és a régiek is elmélyültek.

Az egyik román résztvevő a végén így nyilatkozott: „Nagyon értékes számunkra, hogy érezzük, vannak más metodisták is – és hogy kapcsolatban vagyunk egymással.” Többen is voltak a jelenlevők közül, akik hangsúlyozták, mennyire fontos lenne személyesen számukra és a fiataljaik számára is, különösen a mostani feszült időkben, amelyben most élünk, hogy egy nemzetközi egyházban a sokszínűségünket az élet és a hit gazdagításaként éljék meg. Nagyon örülök ennek a határokon átívelő egységünk iránti elkötelezettségnek! Ez egy bátor és reményteli találkozó volt mindenki számára.

Nagy motivációval szerveztem ezt a találkozót, mert a fiatalok közel állnak a szívemhez. Igen, az egyházunk jövője szempontjából nagyon fontosak. De mindenekelőtt ők a jelen részei. Ők és mi együtt vagyunk a metodista egyház – már most! A mi feladatunk az idősebbek részéről, hogy ezt megtapasztalják, teret és felelősséget adjunk nekik a mi helyi gyülekezeteinkben, szemtől-szembe találkozzunk velük és együtt alakítsuk az egyházat. Ez elég nagy kihívást jelent majd nekünk, idősebbeknek most és a jövőben, mivel meg kell változtatnunk dolgokat.

De hála Istennek, megéri. Ezt elmondtam az ifjúsági vezetőknek is ezen a találkozón, ahogy azt is, hogy mennyire hálás vagyok értük. Az elkötelezettségükért és azért, hogy segítettek felhívni a figyelmet erre az egyházunkban az ő országunkban.

Fotó: Lengyel metodista gyerekek és fiatalok

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

ZÖLD ÚT A REGIONALIZÁCIÓS EGYHÁZSZERVEZETNEK – GENERÁLKONFERENCIA 3. NAP

A Generálkonferencia 3. napi (április 25.) plenáris ülése két történelmi pillanatot hozott: elfogadtak egy alkotmánymódosítást, ...