2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

AZ IMÁDSÁG MEGJELENÉSI FORMÁI – PESTI GYÜLEKEZETI TÁBOR

2019-ban bár kis létszámmal, ugyanakkor nagyon jó visszhanggal sikerült létrehozni a Pesti Körzet első gyülekezeti táborát Inárcson. Ez 2020-ban és 2021-ben a pandémia miatt nem sikerült, de 2022 őszén újra tábort szerveződött a felsőerdősoriak számára, ami szintén igen megerősítő alkalom volt. Ezen felbuzdulva döntött úgy a vezetőség, hogy 2023-ban is szeretne lehetőséget adni a több napos együttlétre a közösség számára. Mivel idén nem volt országos tábor, ezért augusztus első hétvégéjét választottuk ki. A helyszínt az inárcsi táborhely adta.

A gyülekezet nagy százaléka a budapesti agglomerációban él, így kiemelten fontos olyan alkalmak szervezése, melyek kötetlenül, mégis igei üzenet mellett adnak lehetőséget a közösségépítésre. Tavaly ősszel az istentisztelet állt előttünk témaként, idén az imádság adta a tartalmi vonalvezetés alapját.

Már az első teljes napon egy közel 2 órás hosszú beszélgetés alakult ki, melyben az imaéletünkről oszthattunk meg morzsákat. A személyes példák, minták, örömök, kihívások, elakadások megosztása igazán mély atmoszférát teremtettek, ugyanakkor ezzel együtt inspirálók is voltak. Másnap bibliai igeszakaszok és karakterek álltak előttünk (Anna, Sámuel). Sztupkai Kristóf a szombati délelőtti előadásában az alábbi lebontásban beszélt az ima megjelenési formákról:

 

  • magányosan imádkozni – Mt 6,6
  • kitartóan imádkozni Mt 15,22-28
  • rosszul imádkozni Jak 4,3
  • gőgösen imádkozni Lk 18, 11-12
  • alázatosan imádkozni Lk 18,13
  • bátran imádkozni Zsid 4,16
  • tisztán imádkozni Róm 8,26-27
  • Jézus nevében imádkozni Jn 16,24
  • hálát adva imádkozni 1Thessz 5,18
  • haszontalanul imádkozni 5Móz 3,26

 

Szombat délután egy újabb nagy fórumot szerveztünk, amiben a közösségi imádsággal kapcsolatban beszélgettünk. Előttünk állt mintaként az első keresztények imaélete, a közbenjáró imádság mibenléte. A záró úrvacsorai istentisztelet textusát a hamis bíró példázata adta (Lk18,1-8), ami alapján Sztupkai Kristóf hirdette Isten igéjét.

A pár nap alatt igazi öröm volt látni, ahogy a kisebb és nagyobb gyerekek, tinik, fiatalok egymásra találnak, ismerkednek, barátkoznak. A konfi nagyon ügyesen ráérzett a gyerekvigyázásra, ezzel nagy terhet levéve a szülők válláról. Köszönjük a szolgálatukat itt is!

Istennek hála a nyári szabadságos időszak ellenére is sokan lehettünk együtt. Gyerekekkel együtt összesen 44 fő vett részt kisebb-hosszabb időre a táborban. Igazán lelkesítő volt a találkozás; megerősödtünk abban, hogy fontos helyi gyülekezetként építeni egymással is a kapcsolatunkat olyan formán, hogy azt Isten jelenlétében, Őrá figyelve, az Ő vezetését keresve tesszük.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

ALDERSGATE-NAP 2024.

Ma van az Aldersgate-nap. 1738-ban John Wesley ezen a napon egy Aldersgate utcai londoni házicsoportban ...