2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

KONFIRMÁCIÓ A FELSŐBEN ISTEN JELENLÉTÉBEN

„Térjetek meg, és keresztelkedjetek meg valamennyien Jézus Krisztus nevében, bűneitek bocsánatára, és megkapjátok a Szentlélek ajándékát. Mert tiétek ez az ígéret és gyermekeiteké, sőt mindazoké is, akik távol vannak, akiket csak elhív magának az Úr, a mi Istenünk.” ApCsel 2,38-39 
 
Pünkösd nem emlékünnep, amely felidézi egy néhai Isten, néhai nagy tetteit, hanem Isten jelenléte, megszólalása, belépése itteni és mostani életünk centrumába – hangzott el a pünkösdi istentiszteleten Sztupkai Kristóf igehirdetésében. 
 
A Szentlélek kitöltetésének ünnepén a felsőerdősori gyülekezetben 6 fiatal vallotta meg hitét és tettek bizonyságot személyes hitvallásuk felolvasásával (Fekete Dóra, Gál Barnabás, Gáspár Bernát, Kárpáti Csenge, Kárpáti Vanda, Lehr-Balló Jákób, ). A több, mint két éves felkészülést követően az alapvető, keresztény hitigazságokat fogalmazták meg a fiatalok személyes megtapasztalásaikkal egybeszerkesztve. A közösségből mentort választottak maguk számára, illetve áldást kaptak életükre, Krisztus melletti döntésük megerősítésére. 
 
A közel 100 fős, nagy gyülekezet ezt követően közösen ebédelt, továbbá másnap, pünkösd hétfőjén gyülekezeti napot szerveztek Isaszegre, ahol áhítat és énekek mellett a konformindusokra izgalmas és kreatív feladatok vártak. 

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

KÖZGYŰLÉST TARTOTT A KERESZTÉNY-ZSIDÓ TANÁCS

Május 22-én tartotta éves közgyűlését a Keresztény-Zsidó Tanács. Dr. Székely János püspök meghívására a KZsT ...