2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

10 ÉVES A BUDAKESZI TEMPLOM

„10 éves a Templom” címmel ünnepségsorozatot szervezett a Budakeszi Metodista Gyülekezet. A  rendezvény első pontja volt a 2022. december 10-én tartott jubileumi ünnepély. A szombat esti alkalom a templomszentelés jubileumának ünnepségével kezdődött, amelyen megemlékeztek a 2012. december 7-9. közötti eseményekről. Ezen alkalommal újra elhangzott a Budakeszi Templom és V. Majzik Mária templomban elhelyezett állandó kiállításának felszentelésére Szokolai Sándor által írt Montage című vonósnégyes darab.

Az estén jelen volt és szolgált akkor és most is a miskolci Esterházy kórus. A folyamatosság és állandóság képzetét erősítette, hogy Dr. Győri Ottilia polgármester asszony, aki tíz évvel ezelőtt is és most is köszöntötte a gyülekezetet és a résztvevőket.

A másnapi, december 11-i istentiszteleten Dr. Khaled A. László prédikált. Az Advent második vasárnapi délelőttön Dr. Lackner Pál evangélikus püspök is köszöntötte az ünneplő gyülekezetet. „Hálásak vagyunk az Örökkévaló felé, a gyülekezet első 21 évéért, melyből tizet már ebben a templomban élhetett meg. A templom nem végállomás, de a találkozás, a feltöltődés, a gyógyulás állomása, ahonnan felüdülve és felbátorodva léphetünk ki és tovább.” – fogalmazott Szuhánszky Gábor a gyülekezet lelkipásztora

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

BÚCSÚ RAFFAEL ISTVÁNTÓL

Szomorú szívvel adunk hírt róla, hogy Nagyszombat délutánján, március 30-án, az Úr magához szólította értékes ...