2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

ADVENTI KONFIRMÁCIÓ ÓBUDÁN

November 27-én advent első vasárnapján konfirmációs ünnep volt az Óbudai Metodista Gyülekezetben. Vigh Bence lelkipásztor öt tinit készített fel az elmúlt másfél évben a keresztény hitről való vallástételre. A fiatalokat gyermekként mind a gyülekezetben keresztelték meg, most már érett fejjel mondták el saját válaszaikat a kereszténység hitvalló kérdéseire.

A fiatalok az istentisztelet keretében saját hitvallásaikat osztották meg a gyülekezettel, majd a választott mentoraik és lelkipásztoruk kézrátétellel imádkoztak értük. Az idei adventi első gyertyafénye így az ébredő hit lángját is kifejezte az ünneplő közösségben.

„Olyan atyánk van, aki felé kérésekkel fordulhatunk, aki válaszol, és akinek engedelmeskedhetünk” – hangsúlyozta igehirdetésében Vigh Bence a Lukács evangéliumában Jézus szavaira utalva: „Kérjetek és adatik nektek, keressetek és találtok, zörgessetek és megnyittatik nektek… Ha tehát ti gonosz létetekre tudtok gyermekeiteknek jó ajándékokat adni, mennyivel inkább ad mennyei Atyátok Szentlelket azoknak, akik kérik tőle. „

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

BÚCSÚ RAFFAEL ISTVÁNTÓL

Szomorú szívvel adunk hírt róla, hogy Nagyszombat délutánján, március 30-án, az Úr magához szólította értékes ...