2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)
Stefan Zürcher püspök megáldja a Közép- és Dél-Európa Centrálkonferencia tagjait püspökké választása után.

ÚJ METODISTA PÜSPÖK: STEFAN ZÜRCHER

November 18-án pénteken este megválasztották a Közép- és Dél-európai Centrálkonferencia új püspökét.  A Bázelben tartott centrálkonferencia ülés küldöttei a svájci Stefan Zürchert választották meg az Metodista Egyház püspökévé a Közép- és Dél-Európai Centrálkonferencia számára. A 4. szavazási fordulóban pontosan annyi szavazatot (41 voks) kapott, amennyi a megválasztáshoz szükséges.

Stefan Zürcher püspök 55 éves. A zürichi ETH agronómusi tanulmányait követően a németországi Reutlingenben, a német metodista teológián tanult, majd a Zürichi Egyetem Hittudományi Karán doktorált. 2000-től 2015-ig gyülekezeti lelkészként szolgált a Zürich Oberlandban a Rüti, Wald és Hombrechtikon metodista gyülekezeteiben. 2015 óta a Svájci Metodista Egyház szuperintedense. Az egyházban végzett sokrétű szolgálata a múltban magában foglalja a katonai lelkészi szolgálatot is.

Stefan Zürcher nős, négy felnőtt gyermeke van. „Nem stratéga” – vallja magáról Zürcher – „hanem olyan valaki, aki segít megvalósítani a dolgokat, és teret teremt, ahol az emberek kísérletezhetnek”. Ennek során szeret rendhagyó utakon járni. – „Ezen túlmenően, élvezem, hogy az evangélium tanítója és hirdetője lehetek.” – fogalmazza meg magáról.

Vasárnap, 2022. november 20-án 14 órai kezdettel ünnepi istentisztelet volt a bázeli református Münsterben, amelyen Stefan Zürchert felszentelték a Metodista Egyház közép- és dél-európai püspökévé. A közvetítés nyilvános. Az ünnepséget az interneten is élőben közvetítik.

A magyar egyházat dr. Khaled László szuperintendens, Gyurkó Donát és Vigh Bence lelkészek, valamint Schauermann Henrik, Csernák Dávid és Harman János laikus küldöttek képviselik.

Szerző: Sigmar Friedrich, Zürich
Fotó: Jörg Niederer

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

ALDERSGATE-NAP 2024.

Ma van az Aldersgate-nap. 1738-ban John Wesley ezen a napon egy Aldersgate utcai londoni házicsoportban ...