2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

ÚJ VETÉS A SZÍVBEN – ŐSZI NŐI KONFERENCIA PILISCSABÁN

Az idén Piliscsabán került megrendezésre egyházunk Országos Női Csendesnapja szeptember 22-25. között. Erről tudósít a konferencián újabb négy évre megválasztott Női Bizottsági elnök, Vadászi Ágnes: „A szép környezetben, kellemes őszi időben jó volt újra találkozni egymással. Témánk a kommunikáció volt, amiről azt gondolhatnánk, hogy nekünk, nőknek, ez nagyon jól megy. De mégis hogyan tudnak szavaink gyógyítani és nem sebezni? Hogyan befolyásolják érzelmeink, beszédünk a kapcsolatainkat?” A Női Bizottság további tagjai lettek: Jakuschné Ágnes, Lakatos Lilla, Tarsoly Aletta, Harmanné Ábrahám Judit és Laczó Edit (a képen).

„Kertészné Iványi Ágnes, előadónk segített bennünket annak megértésében, hogy a kommunikáció Istenünk csodálatos ajándéka. Aki adta ezt a lehetőséget, maga is bemutatkozik nekünk, sőt, szeretne beavatni titkaiba, terveibe. Beleremegett már a lelkünk ennek a gondolatába? Rámutatott Ági arra is, hogy hogyan rontottuk el kapcsolatainkat Istennel és egymással, amikor az Édenkertben vétkeztünk. „

„Ki tudtuk-e már mondani, hogy én rontottam el, miattam nem működnek a kapcsolataim? A vasárnapi istentisztelet alapigéje: Jelenések 21,5 verse: Mondta az, aki a királyi széken ül: Íme mindent újjáteszek. Amikor mindent Ő tesz újjá, akkor jön a változás. Isten szólt Bábelnél, az özönvíz előtt, a prófétákon keresztül, hiába, süket maradt a nép. Miért repedezett kutakhoz futkostok, ami nem ad életet?”

„Az utolsó időben akkor majd küldöm az én Fiamat, Ő az utolsó üzenetem. Ő az első és az utolsó, nélküle nincs változás. De nem ismerték fel. Megérkezett hozzám az utolsó isteni szó? Volt, van helye az életemben? Isten legtöbb megszólító üzenete az ő népéhez szól. Újat akar teremteni a kapcsolataidban, de ehhez a szívedben kell új vetés.”

„A vallásoskodásodból akar megszabadítani, a lelkedet akarja megváltoztatni, újat akar teremteni. A lelki feltöltődés mellett arra is volt lehetőségünk, hogy Schauermann Andrea előadásából tanulva a gyakorlatban is kipróbálhassuk a Nyílt kommunikációt. Hálatelt szívvel gondolok vissza csendesnapunk minden pillanatára.”

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

ALDERSGATE-NAP 2024.

Ma van az Aldersgate-nap. 1738-ban John Wesley ezen a napon egy Aldersgate utcai londoni házicsoportban ...