2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

EURÓPAI METODISTA NŐI SZEMINÁRIUM VOLT BÉCSBEN

Július 26-án kedden ért véget a közép és dél-európai metodista püspöki kerület Női Szemináriuma Bécsben, amelyen hazánkat Kardosné Lakatos Lillával együtt Vadászi Ágnes, a magyar Női Bizottság elnöke képviselte. Az alábbiakban Vadászi Ágnes beszámolóját olvashatjuk a találkozóról:

„Több év kihagyás után nagy örömmel üdvözöltük egymást újra. Jó volt látni a régi kedves arcokat és megismerni újakat. A szeminárium témája az erőszakmentes kommunikáció volt, ami azért is érdekes, mert a szeptemberi Országos Női Csendesnapunkon mi is épp ezt a témát fogjuk körbejárni.

Beszélgettünk a jövőről is, hisz mindannyiunkat foglalkoztatja az, hogy mi fog történni a 2024-es Generálkonferencia után. Mi lesz a Centrálkonferencia sorsa? Ezen belül is, mi nők, hogyan tudunk egységben maradni? Úgy láttuk, és abban állapodtunk meg, hogy egyenlőre nincs elég információ a birtokunkban, hogy bármilyen döntést tudnánk hozni, így 2024-ben, vagy 25-ben szeretnénk újra találkozni. Talán akkor már többet fogunk tudni.

Kedves román, osztrák, bolgár, szerb, macedón, albán, szlovák, francia, svájci, cseh és lengyel Nőtestvérek! Köszönöm, hogy egymást erősíthettük és Isten áldja meg szolgálataitokat, gyülekezeteiteket!”

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

BÚCSÚ RAFFAEL ISTVÁNTÓL

Szomorú szívvel adunk hírt róla, hogy Nagyszombat délutánján, március 30-án, az Úr magához szólította értékes ...