2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

METODISTA PÜSPÖKI DELEGÁCIÓ ÉRKEZETT MAGYARORSZÁGRA

Christian Alsted norvég metodista püspök (a képen) vezetésével nemzetközi egyházi delegáció érkezett május 29-én este a budapesti Liszt Ferenc repülőtérre Prágából. A 7 fős csoportott Jakusch Tibor várta, aki egyenesen Nyíregyházára szállította a látogatókat. A csoport tagjai között az UMCOR nemzetközi metodista segélyszervezet vezetői is jelen vannak.

A metodista delegáció május 30-án hétfőn Pásztor István vezetésével az Ukrán Metodista Egyház ungvári gyülekezetébe fog ellátogatni, ahol segélyszállítmányt adnak át a Kárpátalján működő metodista menekültszolgálatok támogatására. Az ukrán metodistákat első alkalommal látogatja meg személyesen Alsted püspök, aki 2022. május 1. óta vezeti az észak-európai metodista egyházak mellett Ukrajna és Moldova metodista egyházait is.

Május utolsó napján a nemzetközi küldöttség a debreceni Dorcas centrumban működő menekültközpontot is felkeresi majd dr. Khaled László magyar szuperintendens közreműködésével, ahol egyszerre több mint 160 menekültet fogadnak be folyamatosan. A delegáció egy európai körúton tekinti meg a metodisták menekültügyi szolgálatait: Csehország és Magyarország után június 1-én majd Romániába utaznak tovább Budapestről.

 

 

 

 

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

BÚCSÚ RAFFAEL ISTVÁNTÓL

Szomorú szívvel adunk hírt róla, hogy Nagyszombat délutánján, március 30-án, az Úr magához szólította értékes ...