2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

ÜLÉSEZETT AZ ÚJ EGYHÁZTANÁCS

Az áprilisi Évi Konferencia után első alkalommal ülésezett a metodista Egyháztanács május 26-án este. Az online tanácskozáson első alkalommal vett részt Farády Zsolt országos laikus elöljáró és Vigh Bence lelkész áprilisban választott új tagként. A tanácsosok áttekintették az Országos Nyári Tábor (Balatonfenyves, 2022. július 9-13.) szervezését, a táborra az orszagostabor.metodista.hu oldalon lehet regisztrálni.

Farády Zsolt beszámolt a Puskás Stadionba tervezett országos Ez az a nap! evangélizáció szervezéséről (Budapest, 2022. július 23. szombat), amelyre a metodista egyházból is várják a résztvevőket.

Az Egyháztanács áttekintette az aktuális ingatlan projekteket és foglalkozott a nyári táborok kapcsán felvetődő kérdésekkel is. Hecker Márton dombóvári lelkész, és Harman János szegedi elöljáró arról számoltak be, hogy befejeződtek a körzetükben az Egyházi Épített Örökség pályázat keretében finanszírozott ingatlan felújítások.

A tanácskozás végén Nagy Enikő irodavezető és dr. Khaled László szuperintendens a menekültügyi szolgálatokról adott aktuális tájékoztatást. A szuperintendens elmondta, hogy a következő vasárnapon egy nemzetközi metodista delegáció érkezik Magyarországra, ahonnan május 30-ra Ungvárra látogatnak, másnap pedig a debreceni menekültközpontot fogják felkeresni. A delegáció egy európai körút keretében előzőleg Csehországot is felkeresi, hazánkból pedig Romániába látogatnak, hogy a menekültszolgálatokról tájékozódjanak.

 

 

 

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

AZ ISTENBEN BÖLCS FÉRFI – MEGHÍVÓ FÉRFI HÉTVÉGÉRE MOSONMAGYARÓVÁRRA

„A bölcs férfi erős, és a tudós ember nagy erejű.” (Péld 24,5) – Április utolsó ...