2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

METODISTA EGYEZTETÉS HÁBORÚS HELYZETBEN

Május 11-én délután online egyeztetést szervezet a közép- és dél-európai püspöki kerület a közép-kelet-európai metodista egyházak képviselőivel. A találkozón Ukrajna, Lengyelország, Csehország, Magyarország, Románia, Svájc delegáltjai vettek részt. Ukrajnából Yulia Starodubets lelkészasszony, az ukrán szuperintendens felesége számolt be arról, hogy jelenleg Ukrajna legbiztonságosabb része Kárpátalja, ahol több metodista gyülekezet is működik. Itt az egyház legnagyobb szolgálata jelenleg a menedékhelyek működtetése.

Üllas Tankler észtországi metodista lelkész, aki a nemzetközi General Board of Global Ministries európai képviselője elmondta, hogy május végén egy hatfős delegáció érkezik majd Európába, hogy meglátogassa Csehországot, Magyarországot, Ukrajnát és Romániát. A delegáció tagjaként terv szerint az észak-európai püspöki kerület püspöke, Christian Alsted is Magyarországra látogat. Dr. Khaled László magyar szuperintendens a megbeszélésen jelezte, hogy a látogatás alkalmával a magyar egyház kész Ukrajnába is és a debreceni menekült táborba is szállítmányt továbbítani.

A képen középen Yulia Starodubets és férje Oleg Starodubets.

 

 

 

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

ZÖLD ÚT A REGIONALIZÁCIÓS EGYHÁZSZERVEZETNEK – GENERÁLKONFERENCIA 3. NAP

A Generálkonferencia 3. napi (április 25.) plenáris ülése két történelmi pillanatot hozott: elfogadtak egy alkotmánymódosítást, ...