2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

AMERIKÁBÓL ÉRKEZETT AZ ÚJ APOSTOLI NUNCIUS BUDAPESTRE

MTI – Ferenc pápa kinevezte Michael Wallace Banach memphisi címzetes érseket Magyarország apostoli nunciusává – közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkársága kedden az MTI-vel. A tájékoztatás szerint Michael Wallace Banach 1962. november 19-én született az amerikai egyesült államokbeli Worcesterben. 1988. július 2-án szentelték pappá a Worcester Egyházmegye szolgálatára.

1994-ben szerzett kánonjogi doktorátust és miután végzett a Vatikáni Diplomáciai Akadémián, a Szentszék diplomáciai szolgálatába lépett. 1994-től 2007-ig Bolívia, majd Nigéria pápai képviseletein, valamint a Szentszék Államtitkárságán az Államközi Kapcsolatok Szekciójában dolgozott.

2007 és 2013 között a Szentszék állandó megfigyelője volt az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) bécsi hivatalában és az ENSZ iparfejlesztési szervezeténél (UNIDO). Egyidejűleg a Szentszéket képviselte a Nemzetközi Atomenergia Ügynökségnél (IAEA), az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezetnél (OSCE) és az Átfogó Atomcsend Szerződés Szervezetnél (CTBTO).

2013-ban Memphis címzetes érsekévé nevezték ki. Apostoli nunciusként szolgált Pápua Új-Guineaban és a Salamon-szigeteken, Szenegálban, a Zöld-foki Köztársaságban, Bissau-Guineában és Mauritániában. Elődje, Michael A. Blume 2018 júliusától 2021. decemberi nyugdíjba vonulásáig volt szentszéki nagykövet Budapesten.

 

 

 

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

KÖZGYŰLÉST TARTOTT A KERESZTÉNY-ZSIDÓ TANÁCS

Május 22-én tartotta éves közgyűlését a Keresztény-Zsidó Tanács. Dr. Székely János püspök meghívására a KZsT ...