2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

20 ÉVES A METODISTA CONNEXIO

Fennállásának 20. évfordulóját ünnepli a metodista Connexio, a Svájci Metodista Egyház együttműködési és fejlesztési együttműködési szervezete, amely az elmúlt két évtizedben folyamatosan támogatta és támogatja a különböző magyarországi egyházi programokat is (gyermek és ifjúsági misszió, média munka, roma misszió, stb.). A különböző nemzetközi metodista egyházi projekteket támogató Connexio 2002-ben alakult az meg évi konferenciai döntés nyomán. A Connexio nevet azért választották, mert ez elsősorban „kapcsolatot” és „találkozást” jelent.

Az elmúlt 20 év során a Connexio nagy változást tudott elérni, számos kisebb-nagyobb program támogatásával. Négy kontinens projektjeiben a hátrányos helyzetű emberek számára ott nyújtott segítséget, ahol a legnagyobb szükség volt rá. A Connexio az integrált vidékfejlesztés, egészségügy és oktatás területén tevékenykedett és működik. A szervezet központjában öten dolgoznak Zürichben. A Connexio saját koordinátorokkal rendelkezik a projekt területeken Kambodzsában, a Kongói Demokratikus Köztársaságban és Dél-Amerikában.

2021 közepén a Connexio ismét alkalmazkodott a jelenlegi keretfeltételekhez, és két területre osztódott: a Connexio Hope az egyházi együttműködésre és a Connexio Develope a fejlesztési együttműködésre fókuszál. A Connexio csapata a jövőben is segíteni kívánja a rászorulókat világszerte. A jubileumi évet egész évben kisebb-nagyobb rendezvényekkel ünneplik. Magyarországon a 90. Évi Konferencián április 9-én számolt be dr. Patrick Streiff püspök a különleges évfordulóról.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

BÚCSÚ RAFFAEL ISTVÁNTÓL

Szomorú szívvel adunk hírt róla, hogy Nagyszombat délutánján, március 30-án, az Úr magához szólította értékes ...