2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

NAGYHÉT

A húsvét a keresztény közösségek egyik legfontosabb mozgó ünnepe, ami annyit jelent, hogy a kezdete és a vége minden évben más napra esik. A nagyhét, virágvasárnaptól – húsvét előtti vasárnaptól – nagyszombatig, a húsvétvasárnap előtti szombatig tart. A nagyhét, a húsvétra felkészítő nagyböjt utolsó időszaka.

A nagyhét kezdete a húsvét előtti vasárnap, amit virágvasárnapnak hívunk. Jézus ekkor vonult be Jeruzsálembe, az emberek pálmaágakkal, ujjongva, örömmel fogadták. Nagycsütörtök, nagypéntek és nagyszombat – a keresztény tanítás legfontosabb állomásai ezek, mert Jézus életében ekkor történtek azok az események, amikre a keresztény hit épül. Az utolsó vacsora, a kereszthalál, a megváltás és a feltámadás olyan fogalmak, amik megértése nem is olyan egyszerű, mégis jó, ha családi körben, gyerekekkel is tudunk róla beszélgetni, .

Hogy jobban átélhessük a szent három napot, vegyünk részt gyülekezeti alkalmakon, nézzünk meg egy kapcsolódó filmet, keressünk a témát ábrázoló festményt, vagy szobrot. A gyermekbibliák a kicsik számára is érthetően, és finoman mesélik el a húsvéti eseményeket.

Áldott húsvéti készülődést kívánunk kicsiknek és nagyoknak!

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

BÚCSÚ RAFFAEL ISTVÁNTÓL

Szomorú szívvel adunk hírt róla, hogy Nagyszombat délutánján, március 30-án, az Úr magához szólította értékes ...