2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

A BIBLIA ÜGYE HÁBORÚS IDŐKBEN

„Az orosz-ukrán háború első hónapja után azt mondhatjuk, hogy Magyar Bibliatársulat sokféle módon nyújtott segítséget a menekültek és a veszteségeket szenvedők felé. A Biblia ügye kiemelten fontos a háborús időkben is” – fogalmazott a Bibliatársulat alelnöke dr. Khaled A. László metodista szuperintendens, aki a mai kuratóriumi ülés megnyitó áhítatát vezette. A metodista egyház részéről Csernák István nyug. szuperintendens, aki a Bibliatársulat egyik kurátora, ugyancsak részt vett az ülésen.

Az elmúlt 30 napban a 2017-ben kiadott ukrán-magyar kétnyelvű Újszövetség még rendelkezésre álló példányai szétosztásra kerültek a menekültek között, és a Koreai Bibliatársulat segítségével ezres nagyságrendben készültek a kétnyelvű fordításból kiemelt János evangéliuma füzetek. A Bibliajárat Facebook oldalon rendszeresek a híradások az Ukrán Bibliatársulat életéről, ahol nagy veszteségeket szenvedtek el a nyomtatott bibliák terén. Az óvóhelyeken élőknek és a menekülő családoknak szüksége van a Szentírás példányaira, vagy gyerekbibliákra.

A Bibliatársulat budapesti jelnyelvi munkája részben szünetelt az elmúlt időben, mivel a stúdióba is ukrajnai menekülteket fogadtak be, speciálisan a siket emberek megsegítésével – mondta el az első negyedévi beszámolójában dr. Pecsuk Ottó a Bibliatársulat főtitkára. Bár a különböző kiadási terveket most részben leállította a háború, a tervezett projektek haladnak tovább.

A mai kuratóriumi ülésen arról döntöttek a jelenlevők, hogy az idei adománygyűjtő akció célja a kárpátaljai menekültek és egyházak megsegítése lesz.

 

 

 

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

AJÁNDÉKAINK SZERINT SZOLGÁLUNK – METODISTA INTÉZMÉNYVEZETŐI TALÁLKOZÓ

„Mert ahogyan egy testnek sok tagja van, de nem minden tagnak ugyanaz a feladata, úgy ...