2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

UMCOR TÁMOGATÁS A MENEKÜLTSZOLGÁLAT SZÁMÁRA

Március 1-én a nemzetközi Metodista Segélyszervezet (UMCOR) menekültügyi igazgatója Jack Amick és munkatársa Daniel Balcazar videóhívásban tájékozódott dr. Khaled László metodista szuperintendenstől az orosz-ukrán háború kitörése után kialakult magyarországi menekülthelyzetről.

A szuperintendens elmondta, hogy az elmúlt napokban több mint 600 ezer ember hagyta el Ukrajnát, közülük 70 ezernél is többen lépték át az ukrán-magyar határt. A múlt csütörtökön kezdődő háborús események óta több metodista gyülekezetből is ellátogattak önkéntesek az ukrán határra, Miskolcon és Nyíregyházán metodisták szállást biztosítottak rászorulóknak, illetve egy kárpátaljai település számára anyagi segítséget is nyújtott a metodista egyház, ahol napi szinten főznek menekült családoknak.

A beszélgetésen elhangzott, hogy a mai napon a fővárosban a Schola Europa metodista iskolából önkéntes diákok közreműködésével egy nagyobb élelmiszer adományt szállítottak ki az egyház részéről és kézbesítettek a Keleti pályaudvar menekült sátrába, az oda érkező menekültek számára (a képen).

Jack Amick, az UMCOR Nemzetközi Migrációs és Speciális Szolgálati igazgatója támogatásáról biztosította a Magyarországi Metodista Egyház menekültügyi szolgálatát. Tájékoztatása szerint az UMCOR az ún. Szolidaritási Alapból várhatóan mintegy 10 ezer dolláros egyedi támogatást tud nyújtani a következő napokban a menekültek megsegítésére a metodista egyházon keresztül.

LEADERSHIP - Global Ministries

Jack Amick, UMCOR igazgató

Február 25-én a metodista egyház Missziós Tanácsa felhívást tett közzé a megtámadott Ukrajnáért, a békéért, az ukrán metodista testvéreinkért, a gyülekezetekért és az ukrán családokért. A Missziós Tanács arra hívja fel a gyülekezeteket, hogy Hamvazószerdán (március 2.) csatlakozzanak a megbékélés érdekében az európai imaközösséghez és Böjt első vasárnapján (március 6.) a metodista gyülekezetekben gyűjtsenek adományokat az istentiszteleteken az Ukrán Metodista Egyház számára.

 

 

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

AZ ISTENBEN BÖLCS FÉRFI – MEGHÍVÓ FÉRFI HÉTVÉGÉRE MOSONMAGYARÓVÁRRA

„A bölcs férfi erős, és a tudós ember nagy erejű.” (Péld 24,5) – Április utolsó ...