2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

IMATÉMÁK UKRAJNÁÉRT – FEBRUÁR 26.

A Nyíregyházi Metodista Gyülekezetben február 26-án délután imaközösséget szerveztek az ukrán békéért. A helyi gyülekezet családjai sok rokoni szállal kapcsolódnak Kárpátaljához, ahonnan az utóbbi napokban mind átjöttek már Magyarországra családtagjaikhoz. A nyíregyháziak közül  az elmúlt héten többen is kimentek a határra segítséget nyújtani.

Az Ungvári Metodista Gyülekezetben Vaszil Vukszta lelkipásztorral a szlovákiai Jenkovcei Metodista Gyülekezetből is tartják kapcsolatot és segítséget nyújtanak. A kijevi metodisták közül többen már elhagyták a fővárost, és Kárpátalja kisebb városaiba menekültek. A Kijevben maradtak az elmúlt éjszakát nehezen élték át a bombázások miatt az óvóhelyeken, pincékben.

A nagyvárosokat rakétatámadások sújtják, több helyen is tankok vannak az utcákon. Az ukrán metodisták kérik imatámogatásunkat. Ha pénzügyi támogatást tudunk nyújtani, akkor azzal élelmiszert, vizet,  hálózsákot, stb. tudnak vásárolni, amire nagy szükségük van. A háborús területről a kelet-ukrajnai régióba érkező családok számára házakat,  lakásokat szeretnének bérelni, mivel a metodista templomok, imaházak épületei már tele vannak emberekkel.

Amennyiben a Magyarországi Metodista Egyházon keresztül nyújtana támogatást az alábbi számlaszámon keresztül is megteheti, kérjük a közleményben feltüntetni: „Ukrajna”. A metodista gyülekezetekben Böjt 1. Vasárnapján az ukrán metodisták számára fogunk gyűjteni március 6-án.

Számlaszám: 10404065-50485348-54531009

IBAN number: HU21 10404065-50485348-54531009
SWIFT CODE: OKHB HUHB

 

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

AJÁNDÉKAINK SZERINT SZOLGÁLUNK – METODISTA INTÉZMÉNYVEZETŐI TALÁLKOZÓ

„Mert ahogyan egy testnek sok tagja van, de nem minden tagnak ugyanaz a feladata, úgy ...