2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

MISSZIÓS TANÁCS: FELHÍVÁS A BÉKÉÉRT VALÓ IMÁDSÁGRA ÉS AZ ADAKOZÁSRA

Február 25-én a metodista egyház Missziós Tanácsa felhívást tesz közzé a megtámadott Ukrajnáért, a békéért, az ukrán metodista testvéreinkért, a gyülekezetekért és az ukrán családokért. A Missziós Tanács arra hívja fel a gyülekezeteket, hogy Hamvazószerdán (március 2.) csatlakozzanak a megbékélés érdekében az európai imaközösséghez és Böjt első vasárnapján (március 6.) a metodista gyülekezetekben gyűjtsenek adományokat az istentiszteleteken az Ukrán Metodista Egyház számára.

A Lutheránus Világszövetség (LWF), a Református Egyházak Világszövetsége (WCRC), a Metodista Világtanács (WMC) és az Európai Egyházak Konferenciája (CEC) imára szólít fel Ukrajna és a régió népei számára a békéért:

Krisztusban szeretett testvéreink!

Az Ukrajna elleni orosz katonai támadás a békét fenyegeti Európában, sőt az egész világon. Ez a kialakult válság megköveteli a sürgető választ és szolidaritást a globális keresztény közösségtől. Ahogy a zsoltáros emlékeztet bennünket, „keressük a békét és törekedjünk rá” (Zsoltárok 34,14)!

Imára szólítunk fel Ukrajnáért és a régióban élőkért. A békének kell uralkodnia. Az ukrán emberekkel és egyházakkal való globális szolidaritás jeleként a Lutheránus Világszövetség, a Református Egyházak Világszövetsége, a Metodista Világtanács és az Európai Egyházak Konferenciája felhívást tesz közzé online imaközösségre Ukrajnáért. Az európai imaközösség időpontja Hamvazószerda 2022. március 2-án 17:00 óra.

Az imaszolgálathoz való csatlakozáshoz kattintson erre a linkre:

https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_d04eX7l4S_WEmFBXIV17wQ

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

BÚCSÚ RAFFAEL ISTVÁNTÓL

Szomorú szívvel adunk hírt róla, hogy Nagyszombat délutánján, március 30-án, az Úr magához szólította értékes ...