2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

UKRÁN METODISTA HÍRADÁS AZ ORSZÁG HELYZETÉRŐL

Az ukrán metodista szuperintendens felesége Yulia Starodubets a következő szavakkal számolt be a orosz támadás napján, február 24-én a kialakult helyzetről: „Ma reggel ötkor arra ébredtünk, hogy mobilon hívott egy barátunk és beszámolt arról, hogy rakétákkal bombázzák Kijevet. Egyszerre a város több pontját kezdték el bombázni ugyanabban az időben, mikor még mindenki aludt.

Harkovból és Odesszából is ilyen híreket kaptunk. Fájdalmas – nagy városok ahol sok ártatlan ember él, csodálatos, szép történelmi helyek. De számos más helyet is támadás ért. A testvéreink feszültek, mindenki igyekszik biztonságos helyre jutni a családjával.

A nyugat-ukrán gyülekezetekkel megegyeztünk abban, hogy befogadnak keletről menekülőket. Az emberek ugyanakkor sokat imádkoznak ezekben az időkben és eltökéltek, hogy megvédik a hazájukat. Mi egy hete menekültünk el Kijevből a gyerekeinkkel, a gyülekezetből csak az a néhány család maradt, akik másképp elvesztették volna az állásukat.

Itt próbálunk a számukra is helyet készíteni és várjuk az érkezésüket. Egyelőre az utakat lezárták. Ezek a híreink röviden. Kérlek imádkozzatok bölcsességért a testvéreink számára és hogy béke legyen Ukrajnában!”

A híradást a Starodubets családdal Gyurkó Donát Sámuel lelkész készítette.

 

 

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

GEDEON SZOLGÁLAT: A GYÜLEKEZET KINYÚJTOTT KARJA – INTERJÚ JAKUSCH TIBORRAL

Jakusch Tibor, a mosonmagyaróvári metodista közösség tagja a magyarországi Gedeon Társaság elnöke. Szerkesztőségünk a vele ...