2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

ÉRZÉKENYNEK LENNI A SZENTLÉLEK VEZETÉSÉRE – PESTI KÖRZETI KONFERENCIA

„Generációváltást élünk meg, ami közösségi életünk számos aspektusára kihat. Változunk, alakulunk, formálódunk. Ez a feladatunk, Isten erre hív. Akarunk érzékenyek lenni a Szentlélek vezetésére, aki új utakra is el akar vezetni bennünket, amihez fontos a nyitottság és a bátorság.” – fogalmazott lelkészi beszámolójában Sztupkai Kristóf február 19-én szombaton a Pesti Körzet éves közgyülésén, a Körzeti Konferencián.

„Mindemellett szeretnénk hűek is lenni ahhoz az értékhez, ami Isten szerint változhatatlan. Nem kívánjuk az örökérvényű igazságot megváltoztatni. Sőt, inkább igazodási ponttá kívánjuk azt emelni életünkben. Úgy tájékozódni bibliai, teológiai síkon, hogy közben érzékenyek vagyunk a világ éppen aktuális helyzetére, a kontextusra, amiben élünk.” – folytatta a lelkészi jelentést.

A konferencián mintegy 20 különböző beszámoló hangzott el, mások mellett Főgler László laikus elöljáró, Kovács Donát teológus hallgató, és Vályi Györgyi missziós munkatárs részéről. A gyülekezet vitalitása fejeződött ki a számos kiscsoport, az önszerveződő házicsoportok, az imaműhely és a különböző korosztályos közösségek szerveződésében. A körzet támogatta Vályi Györgyi jelentkezését helyi lelkészi szolgálatra, és lebonyolította a 2022-2026-os időszakra szóló tisztújításokat is.

 

 

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

AJÁNDÉKAINK SZERINT SZOLGÁLUNK – METODISTA INTÉZMÉNYVEZETŐI TALÁLKOZÓ

„Mert ahogyan egy testnek sok tagja van, de nem minden tagnak ugyanaz a feladata, úgy ...