2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

AZ ARATNIVALÓ SOK – KÖRZETI KONFERENCIA VOLT MISKOLCON

Az aratnivaló sok, a munkás kevés – idézte fel Jézus szavait a Hegyi Beszéd végéről Kovács Zoltán (a képen) miskolci metodista lelkész a február 16-án megtartott Körzeti Konferencia lelkészi jelentésében. „Jézus már itt beszél arról, hogy mit jelent majd őt követni. Tanítványokat hív el, és kéri tőlük – nemcsak a szabadidejük egy részét – hanem teljes életüket. A 2022-es év a szolgálatba és a munkába való visszarázódás éve lesz gyülekezeteinkben” – fogalmazott, majd aktuális kérdésekként az új templomépületre, az új családokra és az új gyülekezeti életszakaszra mutatott rá beszámolójában.

A konferencia beszélgetésben a jelenlevők aktuális feladatként és irányként (1) a fiatalság, ifjúság megszólítását, (2) a gyülekezeti zenei élet és szolgálat további erősítését és (3) a lelki kapcsolatok, lelki egymásra figyelés erősítését határozták meg. A közösség tagja ezután elfogadták a pénzügyi és statisztikai beszámolót is, és úgy határoztak, hogy az újonnan épült és néhány napja felszentelt templom első évében minden gyülekezeti tisztséget egy évvel meghosszabbítanak, és jövőre kerül sor teljes tisztújításra. A konferenciát – amelyet a körzet online csoportjában is közvetítettek – dr. Khaled László szuperintendens áhítata és imádsága nyitotta meg.

 

 

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

IMÁDKOZÓ KÜLDÖTTEK A CHARLOTTE-I LÖVÖLDÖZÉS UTÁN

A Generálkonferencia április 29-én szüneteltette a törvényhozási munkát, miután megtudta, hogy több rendfenntartó tisztet lelőttek, ...