2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

ELSŐ SZALAGAVATÓ A SCHOLA METODISTA GIMNÁZIUMBAN

2022. január 29-én tartotta első szalagavató bálját a Schola Europa Metodista Gimnázium. Az idén végzős diákok az iskola történetében az első érettségizők, akik nagy izgalommal és a koronavírus miatt számos extra nehézséggel küzdve készültek a nagy napra.

Az estén beszéded mondott Dr. Kazarján Erzsébet igazgató, akinek köszöntő szavai után nem csak a 12-es osztály tanulói kaptak szalagot, hanem a tanárok és iskolai munkatársak is, köszönetképpen az elmúlt időszakban való helytállásukért.

Sztupkai Kristóf iskolalelkész beszédében kiemelte, hogy büszke a végzős osztályra, akik tanulmányaik során sokszor igen nehéz utat tettek meg, míg idáig eljutottak. Egyrészt az iskola történetében elsőkként végeznek, másrészt a vírus miatti sokszori digitális oktatás is számos extra megküzdendő feladatott adott számukra. A Prédikátor könyve alapján szólt arról, hogy a nehéz időszakoknak is megvan a maguk helye az ember életében, de így gondolhatunk az örömteli időkre is. Isten kedves tervében „ideje van a táncnak” is (Préd 3,4d).

Az iskolalelkész beszédében ezek után így szólította meg a diákokat: „Az Isten világának felfejtésében sem volt egyértelmű utatok. Többen itt kezdtetek el ismerkedni egyházzal, Bibliával, kereszténységgel. Messziről indultunk. Emlékszem az első bibliaismereti órákra, sok esetben a dacra, az értetlenségre, néha az ellenállásra, adott esetben a provokálásra is. De emlékszem arra is, hogy miként alakultak át ezek a helyzetek izgalmas beszélgetésekké, ahol igazán elkezdtük meghallgatni egymást. Én titeket, és egy idő után ti is engem. Jó volt belehelyezkedni abba az ismerkedős folyamatba, ahol őszintén rácsodálkozhattunk arra, hogy mennyire megéri érzékenynek lenni egymásra. Köszönöm, hogy sokszor megnyíltatok előttem és meséltetek az életetekről és érzéseitekről, feltettétek a benneteket foglalkoztató kérdéseket. De köszönöm azt is, hogy egy idő után elkezdtetek bizalmat szavazni nekem, és mindannak, amit Istennel kapcsolatban képviselek. Hálás vagyok érte!”

Az estére a 12-es osztály az angol és bécsi keringő mellett egy modern tánccal is készült, ugyanakkor a 11-es és a 10-es évfolyam is egy-egy meglepetés tánccal rukkolt elő. Mindegyik táncot Havasi Péter tanárúr tanította be a diákoknak. Színesítette az estét Nagy Tibor és Schiller András osztályfőnökök zenei produkciója, valamint a felsőerdősori fiatalok dicsőítő blokkja.

Az angol keringő ezen a linken visszanézhető: https://www.youtube.com/watch?v=w6M4E1vXI_Q

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

BÚCSÚ RAFFAEL ISTVÁNTÓL

Szomorú szívvel adunk hírt róla, hogy Nagyszombat délutánján, március 30-án, az Úr magához szólította értékes ...