2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

WESLEY TEOLÓGIA SZÖVETSÉG KÖZGYŰLÉS 2022

Február 11-én délután volt a Wesley Teológiai Szövetség éves közgyűlése a Magyarországi Metodista Egyház központjában (a képen). A közgyűlésen az Üdvhadsereg új vezetői, a Staiesse házaspár is bemutatkozott, Christine Staiesse pedig a közgyűlés megnyitó áhítatát is megtartotta: az Ézsaiás 60. és 61. fejezetéből választott szakaszok alapján, az Isten által nyitott ajtókról és a missziós küldetésről, feladatról szólt.

A közgyűlést dr. Khaled A. László metodista szuperintendens, a szövetség elnöke vezette, aki beszámolójában a 2021. februári diplomaosztót és az októberi teológiai napot emelte ki az elmúlt év kiemelkedő eseményeiként. Gusztin Imre názáreti szuperintendens a szövetség irodalmi munkájáról számolt be, Gusztinné Tulipán Mária názáreti lelkész, a szövetség alelnöke pedig a Wesley iskola működéséről, valamint a szövetség pénzügyi helyzetéről.

A jelenlevő közgyűlési tagok a 2022-2023-as évre Larry Wincklest, a Szabad Metodista Egyház képviselőjét választották meg Végrehajtó Bizottsági tagnak. A közgyűlés döntése szerint az idei évben október 22. szombatra tervezik a Wesley Teológiai Nap megszervezését.

 

 

 

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

ALDERSGATE-NAP 2024.

Ma van az Aldersgate-nap. 1738-ban John Wesley ezen a napon egy Aldersgate utcai londoni házicsoportban ...