2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

„LEGYEN LÁTÁSOD!” – PÜSPÖKI KABINET ÜLÉS

Február 10-én délelőtt tartotta februári Kabinet ülését a metodista egyház püspöki kerülete, svájci, tunéziai, cseh, szlovák, magyar, román, bolgár és macedón szuperintendensek részvételével, dr. Patrick Streiff püspök vezetése alatt. A Zoom felületen tartott online találkozón Marjan Dimov macedón szuperintendens vezette a bevezető igetanulmányt Mózes életútja és elhívási története alapján.

A kabinet ülésen Freddy Nzambe tunéziai szuperintendens (a képen) tartott előadást Gary Ball: You Lead című könyve alapján a bibliai látásról és annak kiemelkedő fontosságáról. Ha nincs látás, elszéled a nép – fogalmazza meg a Példabeszédek könyve, fontos, hogy keressük az Istentől kapott látást és utat, és szenvedélyesen ragaszkodjunk ahhoz. Még akkor is, ha körülöttünk számos esemény eltérítene bennünket, attól a víziótól, úttól, feladattól, megbízatástól, amire lelki hívást, felülről való vezetést kaptunk. – hangsúlyozta az előadó.

A kabinet ülés végén az egyes országok egyházi vezetői helyi imatémákat gyűjtöttek össze. Legközelebb március végén várhatóan élőben találkoznak majd a püspöki kerület szuperintendensei.

 

 

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

BÚCSÚ RAFFAEL ISTVÁNTÓL

Szomorú szívvel adunk hírt róla, hogy Nagyszombat délutánján, március 30-án, az Úr magához szólította értékes ...