2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

SZENT, SZENT, SZENT A SEREGEK URA – TEMPLOMSZENTELÉS MISKOLCON

Ézsaiás próféta könyvének 6. fejezete alapján prédikált dr. Patrick Streiff püspök a Miskolci Metodista Gyülekezet templomszentelő istentiszteletén február 5-én szombaton délelőtt.

„Valójában a szolgálatba hívó Istenre figyelünk és őt ünnepeljük ma, akinek szent jelenlététől Ézsaiás szinte megretten. Az Úr azonban megtisztítja szolgáját és felteszi az elhívó kérdést, amely ma nekünk szól. Ki az, aki kész igent mondani, elindulni az Úr szolgálatába? ” – hangsúlyozta a püspök.

Az istentisztelet kezdetén a bevonuló  püspök a Bibliát, dr. Khaled László szuperintendens a keresztelői készletet, Kovács Zoltán miskolci lelkipásztor az úrvacsorai kelyhet hozta előre és helyezte az Úr asztalára (a képen). 

A liturgiában szolgáltak Csernák István korábbi metodista szuperintendens, Szuhánszky István korábbi miskolci metodista lelkész és Szabóné Papp Klára nyugdíjas lelkész. Az ökumenikus kör részéről szolgáltak Orosz Atanáz görög katolikus püspök, valamint a református, evangelikus testvéregyházak lelkipásztorai.

A mintegy 100 fős ünnepi eseményen résztvettek a Vezetői Konferencia laikus és lelkészi tagjai, akik az elmúlt napokat a Miskolc melletti Varbón töltötték az ország legkülönbözőbb pontjairól (Pécs, Szekszárd, Dombóvár, Szeged, Szolnok, Kaposvár, stb.) 

„A szentelés szinte történelmi pillanat, hiszen a Miskolci Körzetben még a kilencvenes évek végén született meg a látás, a gondolat egy új templom építésére. Kegyelmi ajándék Isten házát megépíteni, ez ősi bibliai tanítás. Hálásak vagyunk a tervező Jávor András, a kivitelező JD Bau Kft., a műszaki ellenőr Csorba László munkájáért, a támogatókért, a miskolci gyülekezet türelmes hűségéért és Kovács Zoltán lelkész munkájáért az elmúlt években. Sok gyümölcsöző lelki áldást kívánunk az egész gyülekezetnek ezen az új helyen.” – fogalmazott Khaled László szuperintendens.

Az istentisztelet a házigazda közösség vendéglátásának köszönhetően agapéval fejeződött be. 

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

BÚCSÚ RAFFAEL ISTVÁNTÓL

Szomorú szívvel adunk hírt róla, hogy Nagyszombat délutánján, március 30-án, az Úr magához szólította értékes ...