2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

HOL VAN A HITETEK? – KÖRZETI KONFERENCIA VOLT NYÍREGYHÁZÁN

Január 29-én szombat délután, több mint harminc fő részvételével, személyes és online bekapcsolódással (tehát hibrid módon) tartották meg a Nyíregyházi Metodista Gyülekezet éves Körzeti Konferenciáját. A konferencián a nyíregyházi gyülekezet mellett, a debreceni missziós gyülekezet képviselői is jelen voltak.

A gyülekezet vezető lelkésze Hajduné Csernák Erzsébet az évet értékelve így fogalmazott: „Az egyházat, gyülekezetet nem egy történelmi vihar, vagy világjárvány teszi tönkre kívülről, hanem az, ami belül van. Az ilyen eszköz, mint egy világjárvány, Isten kezében arra való, hogy felrázza a szunnyadásból, és igazán egyházzá, gyülekezetté, az Ő szent népévé tegye a megtérteket!”

A konferenciát dr. Khaled László szuperintendens nyitotta meg, aki az etióp kincstárnok története alapján a jelenkori missziós helyzetre hívta fel a figyelmet, és arra biztatott, hogy a Jézusról szóló örömhírrel álljunk az emberek mellé, vállaljuk fel, hogy útra kelünk velünk.

Jelentések hangoztak el az online csoportok működéséről, a női csoportokról, a filmklubról, és a gyülekezet anyagi helyzetéről is. A nyíregyháziak és a debreceniek is több felújítást tudtak végrehajtani az elmúlt időszakban, amiért hálásak a közösségek, és mindnyájan bizakodunk abban, hogy a gyülekezetek egyre inkább majd élőben is találkozhatnak.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

BÚCSÚ RAFFAEL ISTVÁNTÓL

Szomorú szívvel adunk hírt róla, hogy Nagyszombat délutánján, március 30-án, az Úr magához szólította értékes ...