2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

„AZ URAT SZOLGÁLJUK” – ÉVELEJI TANÁCSKOZÁSOK A METODISTA EGYHÁZBAN

Az év eleji sűrű tanácskozások hete volt a metodista egyházban az elmúlt héten. Január 25-én kedden este Budakeszin ülésezett a Márta-Mária Idősotthonok Igazgatótanácsa, amelyen Schauermann Henrik első alkalommal köszöntötte a megválasztott új igazgatót Szücs Lászlót, akinek részvételével a tanács áttekintette a következő időszak legfontosabb feladatait.

Csütörtökön este, január 27-én az Egyháztanács tartott online ülést, ahol a résztvevő lelkészi és laikus tagok főként ingatlanos, intézményi és pályázati ügyeket tekintettek át. Végül pénteken délután hibrid módon szervezte meg az idei év első ülését a Missziós Tanács, ahol az egyes missziós ágak vezetői számoltak be idei feladataikról (média, női szolgálatok, fiatal felnőttek, partnerkapcsolatok, cigánymisszió, gyermekmisszió). A Missziós Tanács áttekintette a február 2-5. között a Miskolci melletti Varbón zajló Vezetői Konferencia programját is, amely a gyülekezetépítés kérdéseivel fog foglalkozni, Timothy Keller: Gyülekezet a központban című könyve alapján.

„Az Urat szolgáljuk minden egyházi döntéshozó testületben, vagy bizottsági munkában, és munkacsoportban. Legyen bármekkora is a ránk bízottak köre, ezek a vezetői csoportok mindig fontos szerepet töltenek be a kommunikációban és a közös döntések meghozatalában. Ezek a közösségek is az Úr szolgálatának színterei, imádságos működésük által az egyház fontos alapsejtjei” – hangsúlyozta Khaled László szuperintendens.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

BÚCSÚ RAFFAEL ISTVÁNTÓL

Szomorú szívvel adunk hírt róla, hogy Nagyszombat délutánján, március 30-án, az Úr magához szólította értékes ...