2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

AZ EVANGÉLIUM MINDIG DÖNTÉSRE HÍV – KÖRZETI KONFERENCIA DOMBÓVÁRON

„Tisztában kell lennünk azzal, hogy a Krisztusról szóló evangélium mindig döntésre szólít. Van, aki Krisztusban megragadja az Életet. Élete, személyisége tapasztalható módon épülni fog. De van, aki a Krisztus nélküli életet választja. Annak az életútnak pedig látványos kísérője a pusztulás. Akárhogy legyen is, az Istennel, Krisztussal való személyes közösségünk mélysége soha ki nem meríthető gazdagság, ebben kell növekednünk, és ha ez lesz és marad a cél, annak gyümölcsei sem maradnak el.” – fogalmazott lelkészi beszámolójában a 2021-2022-es konferenciai év kapcsán a Dombóvári Metodista Körzet lelkésze, Hecker Márton január 22-én szombaton, a Körzeti Konferencián. Jelentésében kitért a dombóvári, kaposszekcsői, kisvaszari közösségekre, a missziós kérdésekre, tervekre.

A gyülekezeti közgyűlés kezdetén Khaled László szuperintendens köszöntötte a jelenlevő tagokat, Pál apostol rómabeliekhez írt levele alapján a különböző kegyelmi ajándékok használatára biztatva (12,6-11). A konferencián jelentések hangoztak el a 30 éves müncheni partnerkapcsolatról, a gyermekmisszióról, a pénzügyekről, statisztikai kérdésekről, majd lezajlottak a körzeti választások a 2022-2026-os ciklusra. Az imádsággal és közös énekkel kezdődő és záródó közgyűlés az első volt az idei esztendőben a metodista egyházban.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

ZÖLD ÚT A REGIONALIZÁCIÓS EGYHÁZSZERVEZETNEK – GENERÁLKONFERENCIA 3. NAP

A Generálkonferencia 3. napi (április 25.) plenáris ülése két történelmi pillanatot hozott: elfogadtak egy alkotmánymódosítást, ...