2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

100 ÉVES A VERBÁSZI METODISTA TEMPLOM

Idén 100 éves az Újverbászi Metodista Templom, amely a Kárpát-medencében első tornyos metodista templomként épült meg a két világháború között. A verbászi templomot 1922-ben építette a helyi németajkú metodista gyülekezet, akiknek azonban nem sokkal ezután el kellet hagyniuk szülőföldjüket. A Németországban még élő verbásziak és utódaik adományaiból 2005-ben vált lehetővé az évtizedeken át kifosztott és leromlott templomnak a felújítása.

A 60 évig romos állapotban lévő újverbászi metodista templom újraszentelésére 2005. szeptember 11-én ünnepélyes keretek között került sor, ahol tizenhárom magyarországi metodista küldött is részt vett. A templom ma a Vajdaságban működő Szerbiai Metodista Egyházhoz tartozik, és a verbászi gyülekezetnek ad otthont. A tizenhét évvel ezelőtti ünnepségen a helyieken kívül, a határokon túlról is sokan jöttek, több mint 300 volt az ünneplő résztvevők száma, akik zsúfolásig megtöltötték a megújult szép templomot.

A magyarországi metodisták részéről kívánjuk Isten áldó, kegyelmes munkáját, hogy a centenáriumát ünneplő templom, sok megújító és építő alkalomnak, igehirdetésnek, istentiszteletnek, Krisztus melletti döntésnek, megtérésnek adjon még otthont!

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

BÚCSÚ RAFFAEL ISTVÁNTÓL

Szomorú szívvel adunk hírt róla, hogy Nagyszombat délutánján, március 30-án, az Úr magához szólította értékes ...