2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

REMÉNYSÉGBEN TOVÁBB

A Reménység Metodista Gyülekezet advent 3. vasárnapján tartotta éves taggyűlését a délutáni istentiszteletet követően. „Gyülekezetünk neve reménységet sugall. Hinnünk kell, hogy a reménység nem szégyenít meg, hogy gyülekezetünk minden nehézség ellenére megmarad és növekedni fog.” – kezdte beszámolóját a gyülekezet vezetője, Vályi Györgyi. Az elmúlt év a koronavírus helyzet miatt még mindig sok nehézséggel telt el, de reménységre ad okot, hogy a közösséget alkotó mag elkötelezett és aktív emberekből áll.

Az elmúlt esztendőben isteni ajándékként nagy meglepetésre egy német nyelven megjelent bemutatkozó cikk nyomán a Wangeni Metodista Gyülekezettel testvéri partnerkapcsolat alakult ki Németországban. Imádságos lelkületű támogatásuk nagy biztatást jelent a Reménység Gyülekezet számára. A közösség megfogalmazta, hogy a jövőben segítséget jelenthetne a misszió önálló fejlődésében, ha egy saját helyen folytathatnánk munkájukat Budapesten, amit szociális programokkal szeretnének kibővíteni. A gyülekezetet harmadik éve missziós munkatársként vezető Vályi Györgyi helyi lelkészi szolgálatra jelentkezett, és ebben a tagok kifejezték támogatásukat.

A taggyűlést dr. Khaled László szuperintendens vezette, aki az igehirdetés szolgálatát is végezte Lukács 3,7-18 alapján, Keresztelő János fellépéséről és evangéliumhirdetéséről. „Keresztelő János perzselő üzenettel szólalt meg, mint korának problémái között Isten felkiáltó jele. Nem finomított az Isten üzenetén, nem kötött kompromisszumokat, és mégis tömegek fordultak felé. Azok akik érezték, hogy változni és változtatni kell. Keresztelő János útkészítő volt, és Jézusra mutatott. Legyen ez a mi szolgálatunk is. Legyünk olyanok, akik képesek mások szükségleteire figyelni; akik tudnak önzetlenül az anyagiakkal segíteni; s akik a rájuk bízott hatalommal és lehetőséggel mások javára élnek  és szolgálnak.” – emelte ki igehirdetésében.

A képen a gyülekezet vezető munkatársai (jobbról): Vályi Györgyi missziós munkatárs, Dávidné Marika laikus elöljáró, Ráczné Zsóka gyülekezeti  munkatárs, Szabóné Klára ny. lelkész.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

AJÁNDÉKAINK SZERINT SZOLGÁLUNK – METODISTA INTÉZMÉNYVEZETŐI TALÁLKOZÓ

„Mert ahogyan egy testnek sok tagja van, de nem minden tagnak ugyanaz a feladata, úgy ...