2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

TEOLÓGIAI HALLGATÓK LÁTOGATÁSA AZ EVANGÉLIKUS PÜSPÖKNÉL

November utolsó napján az evangélikus elnökpüspöknél, Fabiny Tamásnál tett látogatást a hagyománynak megfelelően az Evangélikus Hittudományi Egyetem első évfolyama, illetve ezúttal a másodévesek is, mivel tavaly a járvány miatt erre a találkozásra nem volt lehetőségük. Újdonság volt idén, hogy az évfolyamtanárok is (Bácskai Károly és Kőszeghy Miklós) a kollégiumi lelkész Réz-Nagy Zoltán vezetése alatt masírozó tanulók csoportjával tarthattak. Ami egyházunkat is érinti, négy metodista hallgató, név szerint Hanula Hanga, Jenei Johanna, Farády Simon és Horváth Sándor, akik ezekbe az évfolyamokba járnak szintén hivatalosak voltak erre az alkalomra.

„Nagyon jól esett, hogy nem csak az evangélikus hallgatókat hívták meg – hiszen valljuk be nekik lenne ott létjogosultságuk – hanem minket is metodistákat. El is mondták, hogy évfolyamként és osztályként tekintenek ránk és ezt nem szeretnék szétszabdalni a felekezetek mentén.” – fogalmazott Farády Simon.

„A püspöki lakáson áhítattal kezdtük az összejövetelt, amit a házigazda tartott. Ezt követően a hallgatóság az Evangélikus Egyház közelmúltjáról szóló dokumentumfilmet tekintett meg, egész pontosan Túróczy Zoltán munkásságáról. A film érdekessége, hogy maga a Fabiny Tamás püspök készítette.” – jegyezte meg Horváth Sándor.

A diákok rövid bemutatkozása után közös pizzázással folytatódott a délután, kellemes beszélgetéssel egybefűzve majd a nap fénypontja következett; tesztelés (nem Covid) ki mennyire figyelt a film alatt, vagy ki mennyire ismeri az evangélikus egyházat. Ezt egy online kvízjátékkal, a roppant szórakoztató Kahoot!-tal kiviteleztek a jelenlevők, amit nagy küzdelem árán végül az első évfolyam tanára, Bácskai tanár úr nyert, aki mögött Hanula Hanga lett a második!

Ráadásként egy könyvcsomagot vehettek át a hallgatók, a tanulmányaik támogatásaként. „Záróimádságában Fabiny Tamás visszautalva a közösen megnézett filmre, Isten vezetését kérte a hallgatók életére, hogy találhassanak olyan morális példaképeket, akik utat mutatnak nehéz döntésekben, az Isten bölcsességére való hagyatkozásban.” – idézte fel Hanula Hanga.

A beszámolót írták: Horváth Sándor, Farády Simon és Hanula Hanga

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

IMÁDKOZÓ KÜLDÖTTEK A CHARLOTTE-I LÖVÖLDÖZÉS UTÁN

A Generálkonferencia április 29-én szüneteltette a törvényhozási munkát, miután megtudta, hogy több rendfenntartó tisztet lelőttek, ...