2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)
Balról: Heisler András (Mazsihisz), Kiss Bertalan fősztályvezető, Fabiny Tamás evangélikus püspök, Balog Zoltán református püspök, Tokics Imre adventista lelkész. Fotó: Khaled A. László

ÜLÉSEZETT A KERESZTÉNY-ZSIDÓ TÁRSASÁG

Újra élőben találkozott a Keresztény-Zsidó Társaság Budapesten az evangélikus egyház Északi Egyházkerületének püspöki hivatalában, a november 29-én tartott elnökségi ülést házigazdaként Fabiny Tamás püspök, a KZST ügyvezető elnöke nyitotta meg (a képen középen). Szécsi József KZST főtitkár elmondta, hogy a Társaság idén ünnepli alapításának 30 éves jubileumát.

Az ülés során referátumok hangoztak el Fabiny Tamás evangélikus püspöktől (Vallásközi találkozók), Heisler Andrástól a Mazsihisz elnökétől, KZST társelnök (Találkozás Ferenc pápával), Balog Zoltán református püspöktől, KZST társelnök (Reformáció, Ökumené, Vallásközi párbeszéd), Török Csaba katolikus egyetemi tanártól (Verba volant?) és Kiss Bertalantól az Üldözött keresztényeket segítő államtitkárság főosztályvezetőjétől (Vallásüldözés jelenidőben).

Az ülés elején egy perces csenddel emlékeztek meg a jelenlevő zsidó, katolikus, református, evangélikus, baptista, metodista és adventista tagok a tavaly nyáron elhunyt Szigeti Jenő adventista lelkészről, professzorról, aki elkötelezett résztvevője volt a keresztény és zsidó vallások közötti hídépítésnek. A KZST elnökségi ülésén Szécsi József főtitkár bemutatta a Társaság 22. Teológiai Évkönyvét.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

AJÁNDÉKAINK SZERINT SZOLGÁLUNK – METODISTA INTÉZMÉNYVEZETŐI TALÁLKOZÓ

„Mert ahogyan egy testnek sok tagja van, de nem minden tagnak ugyanaz a feladata, úgy ...