2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

ÚJABB JÁRVÁNYÜGYI INTÉZKEDÉSEK LÉPNEK ÉLETBE PÉNTEK ÉJFÉLTŐL

Csütörtökön röviddel éjfél előtt megjelent a nemrég bejelentett járványügyi intézkedések részletszabályozása a Magyar Közlönyben. Ezek közül a legfontosabbak: Zárt térben kötelező lesz a maszk helyes használata „A bölcsődei ellátást nyújtó intézmény, szolgáltató, a köznevelési intézmény, illetve a szakképző intézmény vezetője, valamint a felsőoktatási intézmény rektora határozza meg a vezetése alatt álló intézmény területén a maszkviselés szabályait, azzal, hogy a maszkot bárki jogosult használni, és a maszkhasználat senki számára sem tiltható meg” – áll a Magyar Közlönyben.

A vallási közösségek szertartásán a maszkviselés szabályairól a vallási közösség dönt.

A maszkot november 20-tól mindenki köteles lesz hordani, többek között az üzletben történő vásárlás vagy munkavégzés során (néhány eset kivételével), múzeumokban, mozikban, könyvtárakban, a közösségi közlekedésen és bevásárlóközpontokban.

A szabályozás alól kivételt képeznek a hatodik életévüket be nem töltött kiskorúak, valamint értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve autizmus spektrumzavarral élő személyek. A vendég szintén mentesül a maszkviselés alól olyan esetben, ha az hátráltatja vagy lehetetlenné teszi az adott szolgáltatás igénybevételét (pl. kozmetika).

A Magyar Közlöny szerint a Miniszterelnökségen, a Miniszterelnöki Kabinetirodán és a Miniszterelnöki Kormányirodán foglalkoztatott – az állampolgárok egészségének és életének megóvása és a közfeladatok akadálytalan ellátása érdekében – köteles a SARS-CoV-2 koronavírus elleni védőoltás emlékeztető dózisát egydózisú oltóanyag esetén az első dózis felvételét, kétdózisú oltóanyag esetén a második dózis felvételét követő 180. napig felvenni. Szintén kötelező lesz felvenni a harmadik oltást az egészségügyi dolgozóknak. Ennek részletszabályozása és pontos menete a Magyar Közlönyben olvasható.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

IMÁDKOZÓ KÜLDÖTTEK A CHARLOTTE-I LÖVÖLDÖZÉS UTÁN

A Generálkonferencia április 29-én szüneteltette a törvényhozási munkát, miután megtudta, hogy több rendfenntartó tisztet lelőttek, ...