2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

BELSŐ ÉS KÜLSŐ ELHÍVÁS – NEGYVENHÉT REFORMÁTUS LELKÉSZT SZENTELTEK FEL

Negyvenhét lelkipásztort szenteltek fel a Tiszántúli Református Egyházkerület Közgyűlésén október 30-án szombaton a Debreceni Nagytemplomban. Egy apró búzaszem segítéségével mutatott rá a magvetés szolgálatának lényegére Püski Lajos főjegyző igehirdetésében. Kifejtette, hogy az emberi szív sokszor még a keményre taposott útfélnél is keményebb és nehezen akarja fogadni az Istennek hívó szavát, de hogyha az apró mag a földbe kerül, akkor képes kicsírázni, mert élet van benne. Mint mondta, a szolgálathoz belső és külső elhívás is szükséges.

– Aki lelkészi szolgálatot, aki egy kis közösség vezetésére kíván, az jó dolgot kíván. A belső elhívás meg kell, hogy legyen. Bizonyára már többször bizonyságot tettetek arról, hogy titeket hogyan s miképpen szólított meg az Úr, és terelt, irányított, hívott a Hittudományi Egyetem felé, a lelkészi szolgálatra. Fontos tehát a belső elhívás. Erősítsen meg minket az ige: jó munkát kívántatok. Tegyük hozzá, nem könnyűt – szólt a felszentelendő lelkészekhez.

Figyelmeztetett, hogy újra és újra szükséges a külső megerősítés is. – A kívül valóktól is jó bizonysága legyen annak, aki közösségvezetési szolgálatra érez elhívást – tette hozzá.

Szavai szerint a hitben való tapasztalat szükséges a szolgálathoz, hiszen a korai nagy felelősség összeroppanthat és túl sok hibára vihet. Püski Lajos három kifejezésben fejtette ki mindazt, ami a közösség vezetéséhez szükséges.

Eszerint a tanítónak legyen az élete kifogástalan, feddhetetlen józan és tisztességes. A forgolódása legyen példás, a tanításra alkalmas, hűséges, és engedelmességben nevelje gyermekeit. Végül megbecsült legyen a kívülállóktól is, mert a rossz hírnév gyengítheti az üzenetet.

A felszentelt lelkészek kiemelkedő létszámában az elmúlt időszak pandémiás eseményei is szerepet játszanak.

Szöveg és kép: www.haon.hu

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

AJÁNDÉKAINK SZERINT SZOLGÁLUNK – METODISTA INTÉZMÉNYVEZETŐI TALÁLKOZÓ

„Mert ahogyan egy testnek sok tagja van, de nem minden tagnak ugyanaz a feladata, úgy ...