2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

CSENDES TERMÉSZET? – PÜSPÖKÜNK NAPLÓJA

Ha nyugalomra és pihenésre van szükségem, gyakran mondom feleségemnek: menjünk egyet sétálni. Szerencsére néhány perc után már erdőn-mezőn járunk. Kint, forgalomtól és városi nyüzsgéstől mentesen tudok regenerálódni. De a természet nem csendes. Szeretem hallgatni a madarak csiripelését vagy a léptek hangját az erdő talaján. Nem csendes, de megnyugtató.

A természet azonban nyugtalanítóvá is válhat. Aki átélte az elmúlt hónapok áradásait, erdőtüzeit vagy vulkánkitöréseit, tudja milyen ijesztő tud lenni. Kiszolgáltatottnak érezzük magunkat. Már nincs minden a mi kezünkben. És mégis, számos ezen nyugtalanító események közül emberi okokra vezethető vissza. A természet uralása és használata az ipari forradalom óta a természet kizsákmányolásához vezetett, melynek negatív hatásait egyre inkább érezzük.

Ezen novemberi napokon számos jelentés fog megjelenni a Glasgow-i Klímacsúcsról. A metodista egyházak fiataljai hónapok óta videók és más akciók segítségével mutatnak rá a teremtés megőrzésének fontosságára, és arra, hogy mennyire szükséges a kormányok közötti konkrét megállapodások meghozatala a klímacsúcson. Minden angolul tudónak javaslom, hogy nézze meg a világ különböző tájairól készült rövid videókat. November 6-án és 7-én a glasgow-i metodista istentiszteletek az interneten élő adásban lesznek közvetítve. Meggyőződéssel írtam alá a metodista akciócsoport «World Declaration» nyilatkozatát.

Glasgow-n túl is aktuális téma marad, hogy kivegyük a részünket a teremtés megőrzéséből.

Dr. Patrick Streiff püspök

Fordította: Domby Raymund

 

További videók a www.worldmethodistcouncil.org honlapon.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

AZ ISTENBEN BÖLCS FÉRFI – MEGHÍVÓ FÉRFI HÉTVÉGÉRE MOSONMAGYARÓVÁRRA

„A bölcs férfi erős, és a tudós ember nagy erejű.” (Péld 24,5) – Április utolsó ...