2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

KATOLIKUS ÓVODA NYÍLT A XII. KERÜLETBEN

Budapest, XII. kerületében, az Istenhegyi Szent László-plébániatemplomban szentmisét mutatott be október 31-én Erdő Péter bíboros, majd megáldotta a plébánia kertjében épített és a főegyházmegyéhez, intézményileg az ugyanolyan nevet viselő általános iskolához tartozó Pannonia Sacra Katolikus Óvodát, melyet már szeptembertől belaktak és élettel töltöttek meg az ide járó gyerekek.

Az ünnepi alkalmon mások mellett részt vett Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere; Fonti Krisztina alpolgármester; Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára. Fürjes Balázs beszédében elmondta, a Svábhegy ökumenikus hely volt mindig. Itt egymás szomszédságában nyithatta meg kapuit idén két óvoda is: a református Bárányfelhő Óvoda és a Szent László-plébániához tartozó katolikus óvoda. Az óvodaépítés jó hír arról, hogy születnek gyerekek, a közösség bízik a jövőjében. Kisgyermekeink az élet teljességét hordozzák magukban, amit ki kell bontakoztatnunk. A mi feladatunk szülőként és nevelőként, hogy sáfárok legyünk – fogalmazott.

Pokorni Zoltán polgármester felidézte az évekkel ez előtti alapkőletételt, majd méltatta előbb az építészt, Taraczky Dánielt, aki ingyen vállalta a tervezést, továbbá az épületet visszafogottsága, helyhez illeszkedése és szépsége miatt. Visszaemlékezett arra, hogy István atyával való hosszú beszélgetések után került az óvoda a plébánia kertjébe.

A jelenlevő vendégek az alkalom végén bejárhatták az óvoda épületét, a plébánia udvarán pedig szeretetvendégség várta a szülőket és a gyerekeket. A projekt megvalósulását Magyarország Kormánya támogatta.

Forrás és fotó: Magyar Kurír

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

AJÁNDÉKAINK SZERINT SZOLGÁLUNK – METODISTA INTÉZMÉNYVEZETŐI TALÁLKOZÓ

„Mert ahogyan egy testnek sok tagja van, de nem minden tagnak ugyanaz a feladata, úgy ...