2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

KERESZTÉNY IDENTITÁSUNK – WESLEY TEOLÓGIAI NAP 2021

Keresztény identitásunk címmel október 30-án volt a Wesley Teológiai Nap Budapesten, a Názáreti Egyház központjában. A konferenciát tavaly a pandémia miatt nem tudta megszervezni a Wesley Teológiai Szövetség, de idén egészségügyi óvintézkedések mellett a találkozót több mint 40 fő részvételével sikerült megtartani.

A Teológiai Napon Szuhánszky Gábor metodista lelkész-szociológus tartott bevezető előadást, felvázolva napjaink identitásválságának jellemző vonásait a nemzeti, a vallási és nemi önazonosság területein. A konferencia fő előadói Seben Glória evangélikus lelkész-pszichológus, Gusztin Rudolf MEKDSZ elnök, az MTA munkatársa, a názáreti egyház diakónusa, és Gyurkó Donát Sámuel metodista lelkész, az Evangélikus Hittudományi Egyetem doktorandusz hallgatója voltak.

Seben Glória a csoportidentitás összefüggéseit fejtette ki, Guszin Rudolf a vallási identitás kapcsán a hitvallások, hitvallási iratok és egyéb egyházi állásfoglalások jelentőségére mutatott rá. Gyurkó Donát Sámuel a keresztény identitás építésben a metodista kiscsoportok, ún. bandek fontosságát hangsúlyozta.

A konferencia keretében, a Reformáció Hónapja alkalmából dr. Khaled László metodista és Gusztin Imre názáreti szuperintendensek megkoszorúzták a Wesley fivérek szobrát. A Wesley Teológiai Nap résztvevői idén a Metodista Ifjúsági Közösségek Szövetsége (MIX) javára folytattak gyűjtést. A konferencia zárásaként a jelenlevőket az Üdvhadsereg új vezetői, Michael és Christian Staiesse is köszöntötték, akik első alkalommal vettek részt Magyarországon Wesley Napon.

A képen balról: Szuhánszky Gábor, Seben Glória, Gusztin Rudolf és Gyurkó Donát Sámuel az előadásokat követő fórumbeszélgetésen.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

IMÁDKOZÓ KÜLDÖTTEK A CHARLOTTE-I LÖVÖLDÖZÉS UTÁN

A Generálkonferencia április 29-én szüneteltette a törvényhozási munkát, miután megtudta, hogy több rendfenntartó tisztet lelőttek, ...