2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

A VELÜNK SÁTOROZÓ ISTEN – HÁLAADÓ HÉTVÉGE VOLT AZ ÚJ MISKOLCI TEMPLOMBAN

„A velünk sátorozó Isten” címmel kétnapos hálaadó hétvégét tartottak október 16-17-én az új Miskolci Metodista Templomban. A hétvége során szolgált a gyülekezet Esterházy Kórusa, valamint a nemrég alakult, fiatalokból álló fúvós zenekar is. Az igehirdetés szolgálatát mindkét napon dr. Khaled László szuperintendens végezte, aki az új templommal kapcsolatban így fogalmazott:

„Egy csoda, hogy itt lehetünk Miskolcon ebben az új épületben. Több mint két évtized tervezés, készülődés, munka után. Egy nemzedéknyi idő volt ez. Jávor András templom tervező számításai szerint a kiviteli terveket 400 napja tette a kezünkbe. De hosszú idő volt, amíg idáig eljutottunk. Hála legyen minden támogatónak, aki összetette a kezét, és imádkozott ezért, azért aki nagylelkű volt, anyagilag is támogatta ezt a templomépítést. És hála legyen mindenekfölött Istennek, akinek tetszett, hogy megépíthessük az Ő házát. Nagy kegyelem ez. Az Ószövetségi időkből is tudjuk, hogy nem természetes ajándék ez. Még az Isten választott királya, Dávid sem építhette meg a szent hajlékot. Salamon fia feladata lett ez.”

„A velünk sátorozó Isten” sorozatban János evangéliuma és a Jelenések könyve alapján a Jézus Krisztusban, az Isten bárányában az emberhez közel lépő, kapcsolatot építő, közösséget vállaló Istenről szólt a hétvége tanúságtétele. A vasárnap délelőtti istentiszteleten Pécsről felutazva Jávor András tervező mérnök is részt vett, és személyes szavakkal emlékezett meg a tervezés folyamatának részleteiről. Az alkalmat követő szeretetvendégség után a templom bejárására is jutott ideje a jelenlevőknek. Kívánjuk, hogy a Krisztustól kapott evangéliumhirdetés eszköze legyen az új templom, a megújulás, és az új teremtés helye, ahol erősödhet Isten népe küldetésében.

A képen a miskolci Esterházy Kórus.

 

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

AJÁNDÉKAINK SZERINT SZOLGÁLUNK – METODISTA INTÉZMÉNYVEZETŐI TALÁLKOZÓ

„Mert ahogyan egy testnek sok tagja van, de nem minden tagnak ugyanaz a feladata, úgy ...