2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

VÉGET ÉRT AZ IDEI TEREMTÉS HETE

Szeptember 26-án vasárnap kezdődött és október 3-án vasárnap ért véget az idei Teremtés Hete. Az őszi időszak terményekből épített hagyományos hálaoltárai mindig is a teremtő és áldó Istenre emlékeztették a protestáns gyülekezeteket. Október első vasárnapja pedig hagyományosan Assisi Ferenc ünnepe a katolikus egyházban, aki különlegesen közeli kapcsolatban állt a teremtettséggel, amelyben felfedezte fivérét, a Napot, és nővérét, a Holdat. Így válik ez az időszak és a Teremtés hete szép ökumenikus ünnepünkké – fogalmazott dr. Khaled László metodista szuperintendens a Teremtés Hete záróvasárnapján a Pesti Metodista Gyülekezetben a délelőtti úrvacsorai istentiszteleten.

A Teremtés Hetét 2021-ban szeptember 26. és október 3. között ünnepeltük. A hét idei témája: Isten oikoszának megújítása – “Hol laksz?” (Jn 1,38) A kezdeményezés célja az volt a helyi közösségi cselekvéseket, akciókat bátorítsa. A hét segédanyagát idén is a katolikus, református, evangélikus és metodista szerzők állították össze.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

IMÁDKOZÓ KÜLDÖTTEK A CHARLOTTE-I LÖVÖLDÖZÉS UTÁN

A Generálkonferencia április 29-én szüneteltette a törvényhozási munkát, miután megtudta, hogy több rendfenntartó tisztet lelőttek, ...