2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)
smart

AZ ISTENI FÉSZEK ÖRÖMHÍRE – ELKEZDŐDÖTT A REFORMÁCIÓ HÓNAPJA

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának szervezésében október elsején este a Deák téri evangélikus templomban megkezdődött az Október a Reformáció hónapja programsorozat. Az istentiszteleten Steinbach József református püspök, az Ökumenikus Tanács elnöke prédikált a 84. zsoltár alapján. Isten Jézus Krisztusban a fészek oltalmazó és védelmező biztonságába hív bennünket. A vele való közösségünk, nemcsak  védelmet ad, de erőforrást is jelent – hangsúlyozta a püspök a zsoltár szavaihoz kapcsolódva: „Mert nap és pajzs az ÚR, kegyelmet és dicsőséget ad az Isten. Nem vonja meg javait az ÚR azoktól, akik feddhetetlenül élnek. Seregek URa, boldog az az ember, aki benned bízik!” (Zsoltár 84,12-13)

A megnyitó istentiszteletet megelőzően a Deák téren Winkler Balázs és barátai szolgáltak rézfúvós térzenével. Az ünnepélyes alkalom, a hagyományokhoz híven egy zenés istentiszteletet jelentett, amelyen több felekezet kórusai is szolgáltak. Fellépett a Lutheránia Énekkar, a Psalterium Hungaricum énekkar, a Budafoki Baptista Énekkar, valamint a Pünkösdi Zenei Misszió Égi Szólamok Kórusa.

Az igehirdetést követően imádkoztak Szemere János evangélikus püspök, dr. Khaled A. László metodista szuperintendens, Frank Hegedüs anglikán esperes, Pataky Albert pünkösdi elnök, Papp János baptista elnök és dr. Fischl Vilmos az Ökumenikus Tanács főtitkára.

A képen a Deák téri evangélikus templom oltárképe október 1-én este.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

AJÁNDÉKAINK SZERINT SZOLGÁLUNK – METODISTA INTÉZMÉNYVEZETŐI TALÁLKOZÓ

„Mert ahogyan egy testnek sok tagja van, de nem minden tagnak ugyanaz a feladata, úgy ...