2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)
smart

SZEKSZÁRDI BEIKTATÁS

Szeptember 18-án szombaton délután volt Vadászi Dániel beiktatása a Szekszárdi Metodista Gyülekezetbe. „Nagy örömünnep ez az alkalom mindnyájunk számára: egy év után Isten kegyelméből újból lehet pásztor a Szekszárdi Metodista Gyülekezetben. Szeretnék itt hálát adni az Úrnak és nektek testvéreim, hogy az elmúlt évben helytálltatok, a gyülekezetet hűségesen erősítettétek, és együtt növekedhettünk az Igében, Jézus Krisztus szeretetében.” – fogalmazott dr. Khaled László szuperintendens a jó pásztorról szóló igehirdetésének bevezetésében.

„Nagy kegyelem volt ez az év, és egy csoda számomra. Nem voltunk pásztor nélkül való juhok. A juhok nagy pásztora nem feledte el népét. Ő nem béres, hanem pásztor. Ismeri az övéit, törődik velük, vállalja őket, életét adja értük. És amikor most fiatal kollégám ide kerül, és ide is költözött, engedjétek meg, hogy az elhangzott igék alapján hadd szóljunk a pásztori lelkületről, az Istenünktől kapott pásztori küldetéséről, ami a Szentírás egyik nagy üzenete.” A szuperintendens a pásztori küldetés fő fókuszaiként 1. a másokért való életet, 2. a küzdelmekben való helytállást, és 3. az Istenre hangoltságot határozta meg igehirdetésében.

A fiatal gyülekezetvezetőt először a szekszárdi gyülekezet elöljárójaként Pécsi Ildikó, majd Csernák István felügyelő lelkésze, és Hecker Márton dombóvári metodista lelkész köszöntötte. Az ökumenikus kör részéről Molnár Erik atya, a katolikus egyháztól, Kaszó Gyula református lelkész, Fodor Péter baptista lelkész, valamint dr. Wagner Gyula evangélikus másodfelügyelő üdvözölte Vadászi Dánielt, aki szeptember elején költözött feleségével, Vadászi-Sztupkai Orsolyával a tolnai megyeszékhelyre.

Az alkalmat, amelyet Vadászi Dániel imádsága és áldásmondása zárt le, szeretetvendégség követett a mintegy 40 fős gyülekezetben. Az új lelkészi vezető, aki idén még ötödéves teológiai tanulmányait fogja folytatni, szeptember 19-én vasárnap mondja el első igehirdetését, a 10 órakor kezdődő istentiszteleten.

A képen a szószékről ifj. Horváth Sándor olvassa fel a 23. zsoltárt. Az Úr asztala mögött ülnek (balról): Csernák István, Vadászi Dániel, dr. Khaled A. László.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

AJÁNDÉKAINK SZERINT SZOLGÁLUNK – METODISTA INTÉZMÉNYVEZETŐI TALÁLKOZÓ

„Mert ahogyan egy testnek sok tagja van, de nem minden tagnak ugyanaz a feladata, úgy ...