2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

ISTEN SZERETETÉNEK MŰVÉSZEI – KIÁLLLÍTÁSMEGNYITÓ

Szeptember 11-én szombaton délelőtt Ars Sacra kiállítás megnyitó és épület avató volt a Forrai Metodista Művészeti iskola új szakképzési telephelyén Óbudán, a Csemete utca 3. szám alatt. A kiállítást a Forrai Metodista Gimnázium és Technikum új igazgatója Wesselényi Balázs és Páczelt Andrea művésztanár nyitotta meg, aki az egész kiállítás szervezője. Zenei közreműködők voltak Nagy Borbála (oboa) és Kurdi Bogdán (gitár). A kiállítás vendégművésze Csoma József nyíregyházi metodista festőművész.

Az épület három szintjén mintegy 30 műalkotást tekinthettek meg a jelenlevők, amelyeket a jézusi útmutatás fűzött egybe Máté evangéliuma 28. fejezetéből: „Tegyetek tanítvánnyá minden népet!” A metodista egyház részéről az avatást dr. Khaled László szuperintendens vezette be, aki úgy fogalmazott: „Isten, a Teremtő és Nagy Alkotó arra hív bennünket Jézusban, hogy tanítványaiként legyünk az ő szent művészei. Számomra ez az Ars Sacra, a Szent Művészet: Isten szeretetében alkotni, Isten szeretetét képviselni. Milyen nagy szükség van ma ilyen tanítványokra. Akik hitelesek akarnak lenni, hűségesek lenni, önzetlenek lenni – ahogy azt Jézus a tanítványok elé élte.”

Az avató ünnepség keretében Vigh Bence iskolalelkész is köszöntötte az egybegyűlteket, aki egy saját készítésű fa keresztet is átadott a kiállítás szervezőjének. A kereszt a nap során a bejárati kapu fölött elhelyezésre is került, és így nap mint nap útmutatást ad a belépőknek, Isten szeretetére mutatva, amely megjelent Jézus Krisztusban.

A megnyitó ünnep végén az egyház képviselői évkezdő csomagot nyújtottak át az iskola tanárainak és diákjainak. Kívánjuk, hogy az új oktatási helyszín legyen áldássá minden ott tanulónak és oktatónak az életében, munkájában. A kiállításmegnyitót követően a metodista Egyháztanács tagjai az iskola egyik termében tartották meg első őszi tanácsülésüket.

(A képen jobbról: Wesselényi Balázs igazgató, Nagy Borbála oboaművész, Páczelt Andrea művésztanár, Kurdi Bogdán gitárművész és Vigh Bence iskolalelkész.)

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

AJÁNDÉKAINK SZERINT SZOLGÁLUNK – METODISTA INTÉZMÉNYVEZETŐI TALÁLKOZÓ

„Mert ahogyan egy testnek sok tagja van, de nem minden tagnak ugyanaz a feladata, úgy ...