2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

HITBEN NÖVEKEDNI, SZERETETBEN CSELEKEDNI

Szeptember 2-5 között rendezték meg a Bulgáriai és Romániai Metodista Egyház Évi konferenciáját Várnában. A bulgáriai metodisták legfontosabb törekvése a metodista kiscsoportok beindítása, visszaállítása. A gyülekezetek szeretnék a Wesley-féle osztályokat újraszervezni a közösségeikben.

A bolgár metodisták szívügye a szegények és elesettek megsegítése, a járványidőszakban sokak számára volt életmentő az egyház segítsége. Többek között bolgár és török nyelvű roma családok és gyerekek felé is szolgálnak. Az elmúlt években nem szervezhettek gyermek táborokat a járványhelyzet miatt, valamint egyáltalán nem juthattak be a börtönökbe.

Daniel Topalski szuperintendens a jelentésében kitért az egyházat érintő egyik nagy kihívásra, a lelkészhiányra. Ennek egyik oka az alacsony lelkészfizetés. Másrészt az egyházi családok nagy szegénységben élnek így a lelkészfizetések finanszírozása még mindig nagyrészt külföldi segítségnek
köszönhető. Szeretnék megvizsgálni a lelkészek részmunkaidős foglalkoztatásának lehetőségét a jövőben, az ezzel kapcsolatos tervezetet jövő évben készítik majd el.

A konferenciát beárnyékolta Samuel Goia, román lelkésztestvérünk családjának autóbalesete, aki sógornőjét és egyik unokaöccsét vesztette el.

Az évi konferencia záróistentiszteletén két testvérünket szentelték lelkésszé: Kasimir Madzharovot és Ivaylo Ivanovot. Imádkozzunk a bolgár testvéreinkért! Imádkozzunk Samuel Goia családjáért és a két újonnan felszentelt lelkésztestvérünkért! Imádkozzunk, hogy Isten hívjon el fiatalokat a gyülekezetekben!

(Stefan Moll beszámolója alapján összeállította: Gyurkó Donát Sámuel)

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

BÚCSÚ RAFFAEL ISTVÁNTÓL

Szomorú szívvel adunk hírt róla, hogy Nagyszombat délutánján, március 30-án, az Úr magához szólította értékes ...