2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

VIGADJATOK MIND, TI IGAZAK – ORSZÁGOS ROMA CSENDESNAPOK

Augusztus 26-29-ig ismét a kürtöspusztai missziós ház volt az Országos Roma Csendesnapok helyszíne. Abonyból, Alsózsolcáról, Tatabányáról, Dombóvárról, Kaposvárról több mint 60 vendég és kb. 50 helybeli vett részt az eseményen. A téma a 32. zsoltár kapcsán az a boldogsághoz vezető lelki út volt, ahogyan Isten Jézus Krisztus áldozatának tükrében a bűn felismerésén, a bűnbánaton, kegyelemből való megigazuláson keresztül bevisz a Vele való meghitt kapcsolat örömébe, a Szentlélek vezetésébe. A cél, hogy a zsoltár utolsó verse felszólításának eleget tegyenek: „Örüljetek az ÚRnak, ujjongjatok, ti, igazak! Vigadjatok mind, ti, igaz szívűek!” – az utolsó istentiszteleten és az úrvacsorában igencsak megvalósult.

Minden istentisztelet meghatározó része volt a szívből jövő dicsőítés, de az utolsó alkalom különlegesen áldott volt. A gazdag lelki táplálékról 6 lelkész gondoskodott. Volt lehetőség emellett játékra, balatoni fürdésre és lovaglásra, íjászkodásra is a bodrogi „Kapcsolatok Erdejében”. Legyen hála Isten bőséges ajándékaiért! (A képen a férfi kör Kürtöspusztán.)

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

ZÖLD ÚT A REGIONALIZÁCIÓS EGYHÁZSZERVEZETNEK – GENERÁLKONFERENCIA 3. NAP

A Generálkonferencia 3. napi (április 25.) plenáris ülése két történelmi pillanatot hozott: elfogadtak egy alkotmánymódosítást, ...