2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

DRÁMA TÁBOR KOMÁROMBAN

Augusztus 14-19. között a komáromi WF Szabadidő Parkban Dráma Tábort szervezett a Forrai Metodista Gimnáziumból Konczer Kinga tanárnő. Kísérőtanárai Pásztor Zsófi hitoktató és Deák Márton tanár voltak, valamint Pásztor Zolán technikai segédként. A táborban 16 diák vett részt, 6 drámatagozatos, valamint a többi gimnáziumi és technikumi szak is képviselve volt. A tábor során saját improvizációs ötleteikből “fejlesztettek” a diákok egy előadást, melyet az utolsó napon szüleiknek és az ott táborozó nem Forrais fiataloknak mutattak be. A tábor megvalósítását a Funk Márton Alapítvány is támogatta.

Mike Hanka az egyik résztvevő így számolt be a napokról: „Szőnybe, a WF Szabadidő Parkba mentünk, azon belül is a kemping részén foglaltunk szállást. Mi, diákok 4-6 ágyas faházakban töltöttük az estéket, ami nagyon hangulatos volt. A helyszínen egy étteremben étkeztünk napi szinten, de büfé is volt a területen. Az első napokban a saját improvizációs jeleneteinket adtuk elő, amikből sikeresen összeraktunk egy darabot. A tematikája a „csend” lett, amit hétköznapi, de elgondolkodtató szituációk által jelenítettünk meg.
 
Igyekeztünk a lehető leghatásosabban érzékeltetni a csend, és ki nem mondott szavak jelentőségét, és végig rajta tartottuk a fókuszt. Kellékekként, készítettünk maszkokat, illetve plakátokat is, hogy az arra kempingező vendégeket is elinvitálhassuk az előadásra a szülők mellett. Nagy kedvvel álltunk neki a próbáknak, emellett szabadidőnkben is szívesen játszottunk drámás játékokkal. A programok között szerepelt a strandolás, a tábortüzes sütögetés és esti rejtvény-fejtős csapatverseny is.
 
A közösség befogadó volt, és állandó volt a csapatszellem. Mindenki figyelmes volt a másik felé, és nehéz volt unatkozni. A kísérő tanáraink folyamatosan igyekeztek a lehető legminőségibb időtöltést előkészíteni számunkra, sikeresen.”
 

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

AZ ISTENBEN BÖLCS FÉRFI – MEGHÍVÓ FÉRFI HÉTVÉGÉRE MOSONMAGYARÓVÁRRA

„A bölcs férfi erős, és a tudós ember nagy erejű.” (Péld 24,5) – Április utolsó ...