2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)
smart

KETTŐS KERESZTELŐI ÜNNEP A FELSŐBEN

Kettős keresztelői ünnep volt augusztus 15-én vasárnap délelőtt a Pesti Metodista Gyülekezetben. A népes ünneplő közösségben Virányi Botond és Petrik Csenge részesültek a keresztség szentségében, a gyermekeket Kovács Zoltán miskolci lelkipásztor keresztelte meg (a képen). Az istentiszteleti liturgiát Sztupkai Kristóf helyi lelkész vezette, és dr. Khaled A. László szuperintendens prédikált, az etióp kincstárnok megkeresztelkedésének története alapján.

„Istennek jó terve van velünk, ezt akarja közölni a testté lett Igében, Jézus Krisztusban, aki által a lehető legközelebb jutott az emberhez. – Az életünk kihívása azonban mégis az, hogy egyes életeseményeinkben még nem látjuk az isteni célt, a miértet, a tervet, az okot.  Mindezek ellenére azonban bizonyosak lehetünk abban, hogy céllal teremtett lények vagyunk. Célja, jó kifutása van életünknek Isten kezében. Álljunk bele engedelmes szívvel Isten jó tervébe” – fogalmazott.

A liturgiában szolgáltak még közbenjáró imádságokkal és áldással dr. Hecker Frigyes és Gyurkó József nyugdíjas lelkészek.

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

AZ ISTENBEN BÖLCS FÉRFI – MEGHÍVÓ FÉRFI HÉTVÉGÉRE MOSONMAGYARÓVÁRRA

„A bölcs férfi erős, és a tudós ember nagy erejű.” (Péld 24,5) – Április utolsó ...