2019. évi jeligénk
„Az ajtó előtt állok, és zörgetek!”
(Jelenések 3,20)

ISTEN DICSŐSÉGE ZENGETT A BUDAI VÁR FELŐL

Az ország egyik legszebb helyszínét, a Budai Vár oldalában lévő Várkert Bazárt választottuk ehhez az ünnepi alkalomhoz, hogy méltóképpen dicsérhessük Jézus Krisztus megváltó és szabadító kegyelmét. Az est során a korábbi Ez az a nap!-okhoz hasonlóan dicsőítő énekek, imádságok, bizonyságtételek és igei gondolatok segítségével kerültünk közelebb Isten jelenlétéhez.

A nap Prazsák Laci egy különösen aktuális új dalával kezdődött, mely a Lukács 10,19 alapján megvallja az Istenbe vetett hit és bizalom erejét, és az Atya betegségektől, vírusoktól megőrző kegyelmét. A bevezető ének után Csiszér Lacival kiegészülve folytatódott a győztesek győztesének dicsőítése.

Az első zenei blokk után László Viktor visszaemlékezett a legutóbbi személyes találkozóra, a 2019-20-as Roadshow-ra, mely során 23 városba jutottunk el szerte a Kárpát-medencében Isten örömüzenetét hirdetve és hívogatva az embereket a Puskás Arénába. Hangsúlyozta, hogy reményeink szerint 2022. július 23-án megvalósulhat ez az alkalom, ahova minden korábban megvásárolt jegy továbbra is érvényes. Ennek a turnénak volt az egyik állomása Ungvár, melynek főszervezője, Sipos József lépett a következő percekben a színpadra. A kárpátaljai református lelkész a magvető példázata alapján hirdette Isten igéjét.

Noel Richards rövid videóüzenete után a bajai Karneol együttes vezetésével folytathattuk Isten imádatát. Különösen erőteljessé tették a dalokat a számok között elhangzó bizonyságtételek Isten megtartó és gyógyító kegyelméről. Az est következő fellépője a hitét egyre gyakrabban megvalló Molnár Ferenc Caramel volt, aki ismert popdalai mellett zsoltárfeldolgozásokat is előadott. Caramel elmondta, hogy ajándékként tekint minden olyan alkalomra, amikor Istennek énekelhet. Bizonyságot tett arról is, hogy milyen fontos, hogy elmélkedjünk, keressük kérdéseinkre a válaszokat, mert ő is így talált rá Istenre.

A következő percekben beszámoltunk azokról a szolgálatokról, melyekben az Ez az a nap! az elmúlt időszakban tevékenykedett. Kiemelkedett ezek közül az országosan 50 városban létrejött Mozdulj! ima- és segítőcsoportok, melyek az egészségügyben dolgozók megsegítésére jöttek létre. Ide tartoztak a Reménység Esték, valamint megújult online rádiónk és nemrég indult internetes zenei és hitéleti magazinunk is. Egy új szolgálati terület bejelentésére is sor került: elindult az Ez az a nap! Kottatár, melynek célja egy olyan adatbázist létrehozni, ahol naprakész információk találhatók a gyülekezetekben énekelt keresztény dicsőítő dalokról, segítve ezzel a dicsőítésvezetők szolgálatát.

Mészáros Kálmán és Gurzó János igei üzenetei után Pintér Béla és csapata lépett a színpadra, hogy az est hátralévő részében segítsen bennünket Isten jelenlétére tekinteni és magasztalni őt jótetteiért.

Nagyon hálásak vagyunk, hogy végre ismét találkozhattunk és együtt imádkozhattunk és dicsőíthettünk! Köszönjük, hogy elfogadtátok meghívásunkat és eljöttetek, nélkületek nem jöhetett volna létre ez az esemény! Hálásak vagyunk minden fellépőért, bizonyságtevőért, igei gondolatokat közvetítőért. Köszönjük önkénteseinknek, a technikai csapatnak, a várkapitányság munkatársainak és mindenkinek a munkáját, aki segített ennek a napnak a lebonyolításában. Találkozunk augusztus 22-én Szombathelyen!

Önnek mi a véleménye?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

AJÁNDÉKAINK SZERINT SZOLGÁLUNK – METODISTA INTÉZMÉNYVEZETŐI TALÁLKOZÓ

„Mert ahogyan egy testnek sok tagja van, de nem minden tagnak ugyanaz a feladata, úgy ...